La Festa Major Confinada es vertebrarà al voltant dels protocols de Festa Major

La programació virtual d'activitats es concentrarà entre els dies 3 i 5 de juliol

L'alcalde, presentant la Festa MajorL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Cultura,  Rosa Boladeras, han ofert aquest migdia una roda de premsa per presentar la programació de la Festa Major Confinada. L'acte també ha comptat amb la participació d'Artur Moncal, vicepresident de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa; d'Anna Clariana, il·lustradora dels cartells de l'Exposició del Recinte Firal; de David Velasco, representant de Rove Goat, entitat vinculada el Centre Excursionista de Terrassa que organitza l'Egara Week Race; i de Maru el Ahmadi, en representació del Consell de Joves de Terrassa.

Posteriorment, l'alcalde i la regidora han lliurat als autors del cartell tipogràfic general de Festa Major 2020 i del cartell per a l'exposició d'Imatgeria Festiva de la Cercavila de Festa Major, Eduard Tornero i Carla Ramon, un obsequi de reconeixement.

Durant la presentació, l'alcalde ha destacat que "s'ha treballat en la confecció d'un programa de Festa Major confinada i simbòlica vertebrat al voltant de tot un seguit d'activitats que caracteritzen la Festa i que la fan única i singular. Per aquest motiu, s'ha configurat una  programació estructurada al voltant dels protocols de Festa Major i que es complementa amb moltes altres activitats".

Les activitats de la Festa Major Confinada s'iniciaran el divendres 3 de juliol i s'allargaran fins al diumenge dia 5. Desprès, i entre el 5 i el 12 de juliol, es podrà visitar l'exposició al voltant de la Imatgeria Festiva de la Cercavila de Festa Major al Recinte Firal, una de les activitats més destacades de la Festa Major Confinada juntament amb el debat al voltant de la Festa Major, els seus orígens, tradició i evolució que es farà al Recinte Firal el dissabte 4 de juliol i que es podrà seguir a través del Canal Terrassa i la Ràdio Municipal, que l'emetran en directe.

Altres activitats remarcables d'aquesta Festa Major Confinada seran l'encesa del Ciri, el divendres 3 de juliol, a les 6 de la tarda, o la posterior repicada de campanes a la ciutat, que marcaran l'inici de la Festa Major. També tindrem, en paraules de l'alcalde, "una espectacular i molt especial baixada del Drac des de la seva cova de Sant Llorenç. Per això, recomanem a tots els terrassencs i terrassenques que estiguin pendents del cel la tarda-vespre del divendres 5 de juliol". Als actes de divendres cal afegir també el Pregó de Festa Major que aquest any anirà a càrrec de Miki Nuñez, artista terrassenc exparticipant del concurs televisiu Operación Triunfo que ha aconseguit un gran èxit dins el món de la música, i que farà el Pregó d'enguany en nom de tots els col·lectius que han estat en la primera línia de la lluita contra la Covid-19.

L'alcalde també ha volgut remarcar que es tracta "d'una Festa Major i d'una programació singulars però pensades per a tothom. Per fer-ho possible hem comptat amb la col·laboració, la feina i el compromís de la Societat Municipal de Comunicació, que a través del Canal Terrassa o de la Ràdio Municipal faran arribar algunes de les activitats més representatives de la Festa Major a totes les llars de la ciutat. A més, també contribuiran a què els terrassencs i les terrassenques puguin reviure la Cercavila o el Raval Infernal a través de les imatges enregistrades en anys anteriors".

En aquest sentit, cal recordar que tots els actes de la Festa Major Confinada seran en format virtual, excepte l'exposició dels grups de Cultura Popular al Recinte firal, i es podran seguir i gaudir a través dels canals oficials de la Festa: la pàgina web www.festamajorterrassa.cat, on es podrà fer un seguiment de la programació oficial, veure els directes que estan previstos, els diferents vídeos que s'han preparat o les activitats proposades per entitats i associacions; a més dels perfils de Facebook, Twitter i Instagram de Festa Major, on s'anirà informant de tot allò relatiu i relacionat amb la Festa. L'alcalde també ha animat tothom a seguir la Festa Major d'aquest any a través de l'etiqueta #festamajorterrassa20.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha volgut "donar les gràcies a les entitats, associacions i al gran nombre de persones que han fet possible la celebració d'aquesta Festa Major Confinada. Una Festa diferent i singular que en cap cas vol substituir la nostra Festa Major, però sí mantenir viva la flama, l'esperit i l'essència d'uns dels actes més participatius i transversals que se celebren a casa nostra". En aquest sentit, la regidora ha volgut fer especial incís en recordar a la ciutadania «que estiguin connectats a la web de la Festa Major i a les xarxes socials per participar de manera especial de la festa».