La plataforma de codi obert Sentilo, de la que forma part l'Ajuntament, rep un premi "Open Award 2016"

La iniciativa Sentilo for Kids Terrassa també ha estat destacada en el congrés Open Expo 

Mapa Sentilo TerrassaLa plataforma de sensors i actuadors open source Sentilo, oferta a través de la Comunitat Sentilo, de la que forma part l'Ajuntament de Terrassa, ha guanyat el premi "Open Award 2016" en la categoria de "plataforma més innovadora 2016". Aquests premis tenen la finalitat de fomentar i reconèixer les comunitats, els projectes d'empreses i administracions que creen i fomenten solucions de codi obert a Espanya. Els guardons formen part d'Open Expo, el congrés d'Open Source i software lliure més important a nivell estatal, celebrat la passada setmana a Madrid.

Sentilo va néixer inicialment com un projecte de l'Ajuntament de Barcelona, que va decidir obrir-la i crear una comunitat de software lliure, orientada a la promoció i evolució de la plataforma (http://www.sentilo.io). L'Ajuntament de Terrassa forma part de la Comunitat Sentilo i participa dels seus òrgans de govern.

La primera edició del congrés Open Expo va reunir 65 empreses i/o projectes i va comptar amb la participació de més de 4.000 votants. El jurat va reconèixer i valorar la plataforma Sentilo per les seves funcions i possibilitats i perquè s'està convertint en un nou estàndard per a les ciutats intel·ligents. A més, també va destacar especialment la iniciativa Sentilo for Kids de Terrassa, que ajuda al coneixement de les tecnologies vinculades a la ciutat intel·ligent entre les escoles i instituts de la ciutat.

 

Sentilo és una plataforma per a la distribució d'informació de sensors i actuadors basada en codi obert. Està dissenyada per gestionar l'arquitectura Smart City de qualsevol ciutat que tingui com a objectiu la transversalitat i interoperabilitat. Està dissenyada com una plataforma transversal que comparteix informació entre sistemes homogenis i integra fàcilment aplicacions heretades, i d'altres integrades a través de la API-http/REST (tecnologia simple i estesa) de forma lliure.

Sobre la plataforma Sentilo Terrassa s'ha implementat la integració de les següents dades:

- Servei de recollida lateral de residus urbans

- Estat del tràfic en els eixos urbans principals

- Gestió energètica dels equipaments municipals

- Estacions meteorològiques

- Gestió de flotes de neteja viària i manteniment urbà

- Ocupació dels aparcaments "indoor" de la ciutat.

- Gestió de les instal·lacions municipals d'energia solar i tèrmica.

- Informació de les escombradores

Les dades obtingudes des de la plataforma Sentilo poden utilitzar-se per necessitats pròpies de la gestió municipal, i també aporten valor a empreses, organismes o al ciutadà que, en últim terme, que vulgui saber i aprofitar la informació facilitada.

Trobareu més informació als webs blogs.terrassa.cat/smarterrassa/?lang=ca 

i sentilo.terrassa.cat/sentilo-catalog-web/.