La Seu d'Ègara millora l'accessibilitat cultural per a persones amb capacitats diverses al conjunt monumental
El Museu de Terrassa incorpora nous elements museogràfics d'inclusió per garantir l'accessibilitat cultural a totes les persones que visitin el recinte
La Seu d'Ègara incorpora un seguit d'elements per millorar l'accessibilitat del conjunt monumental adreçats especialment a les persones amb problemes d'audició reduïda. Mitjançant el programa «la Mirada Tàctil» de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, s'han incorporat uns codis QR instal·lats a la maqueta tàctil ja existent, situada al recinte de les esglésies, i també a diferents punts o elements destacats dins del recorregut de la Seu d'Ègara. Aquests elements permeten descarregar fins a nou vídeos explicatius del conjunt i de la mateixa maqueta amb interpretació de llengua de signes catalana i subtítols i que aborden temàtiques que van des de l'evolució de l'espai històric a l'interior de la rectoria passant pel claustre romànic, entre altres explicacions a l'entorn de la història i la singularitat del conjunt.
Aquestes gravacions reprodueixen un conjunt d'il·lustracions, obra de l'artista terrassenc Jesús Gómez, que recreen l'espai que ocupa la Seu d'Ègara en diferents èpoques.
Les persones interessades també poden accedir des de casa a la pàgina web del Museu de Terrassa (www.terrassa.cat/museu) on trobaran totes les gravacions en l'apartat d'Accessibilitat: https://www.terrassa.cat/accessibilitat-museu i a l'apartat de la Seu d'Ègara: https://www.terrassa.cat/seu-egara.
El Museu de Terrassa disposa d'una altra maqueta tàctil de la Casa Alegre de Sagrera que conté informacions en lletra gran i braille i un codi QR amb uns vídeos explicatius d'aquest immoble modernista que es poden visionar a la pàgina web del Museu.
Amb l'objectiu d'esdevenir un espai inclusiu i accessible per a tothom, actualment el Museu de Terrassa treballa en noves accions adreçades a persones amb capacitats diverses mitjançant la creació de recursos culturals, dins del programa de suport «Accessibilitat cultural: la Mirada Tàctil».