Nova convocatòria de cursos de monitoratge i direcció de lleure infantil

Els cursos permeten professionalitzar el jovent dedicat a l'educació en el lleure

Activitat de lleure infantil

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, impartirà a partir del 4 de setembre una nova edició dels cursos de monitoratge i de direcció de lleure educatiu. Aquesta acció forma part del Pla de Formació en el Lleure que cada any organitza i programa l'Ajuntament de Terrassa per a oferir formació especialitzada, cursos i tallers en l'àmbit del lleure educatiu a totes les persones que realitzen activitats amb infants i joves entre 3 i 17 anys.

El termini d'inscripció ja està obert i es tancarà el 20 de juliol. Les inscripcions es poden fer a Baumann Oficina Jove (Av. Jacquard, 1), de dilluns a dimecres de 9 a 14.30 h i de 16 a 19 h, i dijous i divendres 9 a 14.30 h.

El Curs de monitoratge d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, organitzant, dinamitzant i avaluant activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització. Els continguts del curs abasten tècniques d'animació grupal, educació en valors i seguretat i prevenció de riscos, entre altres. La durada mínima del curs, segons estableix la Generalitat, és de 310 hores, més de la meitat de les quals corresponen a pràctiques. A Terrassa, la propera edició del curs la impartiran professionals de la Fundació Pere Tarrés del 4 al 30 de setembre a l'equipament El Lokal, al barri de Sant Llorenç.

D'altra banda, també s'ha obert la inscripció per al curs de direcció de lleure, que impartirà personal de l'Aula d'Esplais del Vallès del 4 de setembre al 22 d'octubre a l'Espai Bit, a Ca n'Anglada. Aquest curs té una durada de 320 hores dividides també en dues parts, una lectiva i una de pràctiques. En aquest cas la inscripció s'allargarà fins el 25 d'agost. Durant el juliol la incripció es pot fer amb el mateix horari que en el cas de curs de monitoratge. A l'agost, quan Baumann Oficina Jove tanca per vacances, les inscripcions es podran fer telemàticament. El full d'inscripció es podrà descarregar a www.casabaumann.cat i s'haurà d'enviar per correu electrònic a l'adreça alumnes@mev.cat, posant a l'assumpte "Baumann directors/ores".

La superació d'aquests cursos permet obtenir el diploma i el carnet de monitoratge o de direcció de lleure atorgat per la Generalitat, així com el Certificat de Professionalitat com a dinamitzador d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, expedit pel Servei d'Ocupació de Catalunya i vàlid a tot l'Estat. La formació està regulada per la normativa aprovada per la Generalitat de Catalunya i posa de manifest la important tasca educativa que duen a terme els esplais i agrupaments, a través dels seus equips titulats.

A Terrassa hi ha 25 entitats que organitzen activitats d'educació en el lleure per a infants i joves durant tot l'any. Per aquest motiu, el Servei de Joventut i Lleure Infantil fomenta la formació continuada a través del Pla de formació en el lleure. Durant l'any 2016 van assistir als diferents cursos un total de 230 joves.