Poesia i cant coral commemoraran a Terrassa el Dia Internacional de la Gent Gran

El Mes de la Gent Gran s'ha reconvertit enguany en un ampli programa d'activitats que tindrà lloc a l'abril

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora el dia 1 d'octubre, aquest divendres la Masia Freixa acollirà l'acte institucional a la ciutat, presidit per l'alcalde Jordi Ballart, al que acompanyarà la regidora de Gent Gran, Rosa Maria Ribera. Enguany, aquest acte canvia de format i s'ha organitzat amb l'objectiu de mostrar la diversitat real del col·lectiu de gent gran de Terrassa, amb gran varietat d'interessos, inquietuds i activitats. 

Així, es preveu un acte de presentació i exhibició d'alguns dels actius d'aquest col·lectiu amb un recital de poesia, a càrrec de membres de diferents clubs de Gent Gran de la ciutat, entitats o grups de treball que s'organitzen des del servei de Promoció de la Gent Gran de l'Ajuntament de Terrassa. L'acte, que tindrà lloc a partir de les 18 h a la Masia Freixa, també inclourà un concert a càrrec dels alumnes de l'Aula de Cant del Conservatori de Terrassa, que interpretaran peces d'òpera i sarsuela per a tots els assistents.

 

Com cada any, durant la celebració s'aprofitarà per celebrar el lliurament de premis del concurs de fotografia "Els meus ulls veuen..." adreçat específicament a la gent gran de la ciutat.  

Canvis al Mes de la Gent Gran 

Una de les novetats més destacades d'aquest any és la substitució del programa d'activitats del Mes de la Gent Gran, tradicionalment celebrat durant el mes d'octubre, per un doble programa d'activitats, amb mostres, exposicions, concerts i espectacles que se celebrarà durant el proper mes d'abril. Per una banda, els dies 1 i 2 d'abril, el Recinte Firal de Terrassa serà l'escenari de les presentacions públiques de gran part de l'activitat cultural de les entitats de gent gran de la ciutat durant l'any, amb mostres de treballs, exposicions, concurs de pintura ràpida i concerts de música. D'altra banda, el Centre Cultural Terrassa acollirà durant tres tardes del mes d'abril el tradicional concert de cant coral, així com els diferents espectacles de les entitats i clubs de gent gran de Terrassa. 

Aquest canvi de dates i format del Mes de la Gent Gran és una proposta aprovada pel Consell Municipal de la Gent Gran de Terrassa en la sessió ordinària del passat mes de març. Algunes de les entitats membres havien manifestat en diverses ocasions la necessitat de canviar les dates dels dies dedicats a aquest tipus d'activitats per poder mostrar millor tota la trajectòria dels treballs realitzats durant el curs i presentar els espectacles de la millor forma possible.