Rebuig als missatges transfòbics que la plataforma Hazte Oír ha fet arribar a la comunitat educativa de Terrassa

La regidora d'LGTBIQ ha enviat un missatge a tots els centres educatius desmuntant els arguments exposats per l'entitat

Bandera LGTBI a l'AjuntamentLa regidora d'LGTBIQ de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, expressa el seu rebuig i condemna els missatges transfòbics i discriminatoris cap els infants transgènere i transsexuals expressats per la plataforma Hazte Oír. L'organització ha fet arribar a la comunitat educativa de Terrassa un document amb el títol ‘Saps què li volen ensenyar als teus fills a l'escola?', en el qual s'ataca durament l'educació en el respecte a la diversitat sexual i de gènere, a més de fer afirmacions falses sobre les lleis per a la igualtat LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals), aprovades en diferents comunitats autònomes. La regidora considera que el text difós pretén crear una alarma injustificada entre les famílies de l'alumnat i la comunitat educativa en general, injuriant amb arguments ideològics i discriminatoris la comunitat LGTBI, a la qual acusa de voler causar un greu perjudici als i les estudiants.

La regidoria LGTBIQ ha comunicat el seu rebuig a aquesta campanya a tots els centres educatius de Terrassa, fent-los arribar un missatge que desmunta els arguments exposats per la plataforma. També s'ha facilitat un seguit de recursos educatius que poden ser útils per al treball a l'aula. La regidora d'LGTBIQ, Lluïsa Melgares, ha expressat una "profunda preocupació i màxim rebuig a les afirmacions abocades per HazteOír en la seva propaganda, ja que són contràries als valors continguts en el nostre ordenament jurídic". A més, destaca que "en una societat democràtica i plural el respecte a la diversitat és un pilar bàsic de la convivència, i l'educació és un instrument imprescindible per transmetre aquest valor".

Tot i que l'àmbit educatiu està emparat per la Llei 11/2014 aprovada a Catalunya per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l'Ajuntament, entitats i institucions de la ciutat continuaran treballant en el marc del Pacte DASIG per la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de gènere de Terrassa, per la igualtat de tracte i no-discriminació de les persones.

Precisament l'alumnat LGTBI és un dels que més pateix l'assetjament escolar en els centres educatius, motiu pel qual és imprescindible que es compleixin totes les mesures legalment establertes per garantir el benestar de les nenes, nens i joves a les llars d'infants, escoles i instituts.