S'instal·len noves plataformes a les parades d'autobús de TMESA per millorar l'accessibilitat

L'actuació s'emmarca dins del Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021

L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa aquesta setmana una actuació per millorar l'accessibilitat de les parades dels autobusos urbans. Aquesta treballs consisteixen en fer una ampliació de la vorera a les parades de l'autobús per tal de millorar l'accessibilitat de les persones usuàries d'aquest servei de transport públic. Els punts triats per fer aquesta actuació són les cruïlles dels carrers del Tren de Baix amb Navas de Tolosa (Segle XX), de la ronda de Ponent amb l'avinguda de Béjar (Can Roca) i de la carretera de Matadepera amb el carrer de Mataró (Pla del Bon Aire).

El projecte, dissenyat pels serveis tècnics municipals, està integrat dins el programa Terrassa Barris en Marxa. Els treballs van a càrrec de l'empresa Curnal Invest, adjudicatària del projecte per un import total de 18.409,79 euros. El termini d'execució previst és de dos mesos. Les obres consisteixen en la demolició de l'asfalt i la vorada existent, en la pavimentació i ampliació de la vorera amb panot de 9 pastilles, en el condicionament del drenatge i en la instal·lació final d'una marquesina prefabricada.

L'objectiu és millorar l'accessibilitat de les parades de bus i el seu entorn per potenciar el transport públic, tal com indica el Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021, que busca alternatives sostenibles a l'ús del vehicle privat fomentant entre la ciutadania l'ús de l'autobús, la bicicleta o els desplaçaments a peu. La xarxa d'autobusos urbans de Terrassa està formada per 13 línies que cobreixen pràcticament tot el nucli urbà, amb més de 300 parades.