Terrassa celebra la Quinzena dels Drets Humans per al reconeixement dels drets personals i col·lectius

La commemoració s'inicia amb l'acte del Dia Universal dels Drets de la Infància

Façana de l'AjuntamentL'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb la Sindicatura de Greuges, la Comissió de Drets Humans de l'Il·lustre Col·legi d'advocats de Terrassa, l'Observatori dels Drets Socials i altres entitats, ha organitzat la Quinzena dels Drets Humans per tal de visibilitzar i reconèixer les actuacions que es fan en favor dels Drets Humans a la ciutat. Coincidint que entre finals del mes de novembre i el mes de desembre es commemoren diversos dies internacionals relacionats amb aquesta temàtica, s'ha cregut oportú emmarcar-los en una celebració que aglutini totes aquestes accions. 

Els dies commemoratius que s'inclouen en aquesta Quinzena dels Drets Humans són: 

20 de novembre, Dia Universal dels Drets de la Infància
20 de novembre, Dia de la Memòria Trans
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA
3 de desembre, Dia Internacional de les persones amb discapacitat
10 de desembre, Dia dels Drets Humans 

Teatre sobre drets dels infants

El Teatre Principal acollirà demà a les 10 h el primer acte de la celebració de la Quinzena dels Drets Humans a Terrassa, amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància. L'activitat programada, organitzada per la Sindicatura de Greuges de Terrassa i l'Ajuntament, consisteix en la presentació de l'espectacle "Quins drets tinc?", protagonitzat per alumnes del Batxillerat d'Arts Escèniques dels instituts Torre del Palau i Viladecavalls. 

Es tracta d'una representació teatral, dirigida a alumnat de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO, que pretén visibilitzar i reivindicar els drets fonamentals dels infants. La intenció és presentar una sessió lúdica i de conscienciació entorn a aquests drets, posant de relleu les situacions de risc que poden afectar als nens i les nenes. 

Podreu consultar tots els actes programats en commemoració de la Quinzena dels Drets Humans a la següent pàgina web: http://www.terrassa.cat/ca/quinzena-drets-humans.