Terrassa es prepara per a una Festa Major amb prop de 350 activitats

Ahir a la nit es va tallar la Rambla i avui s'han desviat els autobusos

Façana de l'Ajuntament de Terrassa engalanada per Festa MajorTerrassa es prepara per celebrar la seva Festa Major des de demà, 3 de juliol, i  fins dimecres, 8 de juliol. Els diferents serveis municipals i entitats ciutadanes implicades en la Festa estan enllestint avui els darrers preparatius, mentre que la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles de la festa estan ja muntats o s'estan acabant de bastir. Ahir a la nit es van començar a aplicar les restriccions de trànsit necessàries per a l'organització dels actes i per a garantir la seguretat d'una festa molt participativa, caracteritzada per la presència massiva de persones al carrer.

La Rambla d'Ègara està tallada des de la plaça del Doré fins a la confluència del carrer d'Arquímedes. Totes les línies d'autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers d'Arquímedes i Galileu.

Altres vies principals es tallaran també al trànsit, però només dimecres, el darrer dia de la festa. Es tracta de l'avinguda de Josep Tarradellas, l'avinguda de l'Abat Marcet i la ronda de Ponent, que entre les 21 h i la mitjanit estaran tancades al trànsit de vehicles amb motiu del castell de focs que posarà punt final a la Festa Major.

L'Ajuntament de Terrassa recorda a tots els ciutadans la conveniència de no circular en vehicle privat pel centre durant la Festa Major, especialment entre avui i dilluns, per les diferents modificacions a l'organització del trànsit que faran possibles les activitats al carrer. El consistori recomana sobretot evitar els carrers d'Arquímedes i Galileu perquè els autobusos que passen per la Rambla circularan per aquests carrers durant cinc dies. S'aconsella anar al Centre a peu, en bicicleta o transport públic.

El divendres, dissabte, diumenge i dimecres, els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al mateix programa de Festa Major, que trobareu a www.terrassa.cat/festamajor.

Actes institucionals de la Festa Major

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà demà a la tarda els actes d'inici de la Festa Major. A les 18 h l'alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l'encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valenti. L'acte tindrà lloc al vestíbul de l'Ajuntament. Posteriorment, a les 20 h repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb prop de 350 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de Lluïsa Aubets, una ciutadana de 102 anys d'edat, en representació del col·lectiu de Gent Gran de la ciutat. Aquest acte disposarà d'intèrpret de llengua de signes.

Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. Cap a les 20.30 h es revelarà un dels secrets més ben guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l'artista Jordi Grau.

L'alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d'autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb els Capgrossos de Mataró com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa. Aquest any, el penó de la ciutat el portaran membres del Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca.

Oferta musical per a tots els públics

La Festa Major de Terrassa es caracteritza per la diversitat de la seva oferta d'activitats, especialment pel que fa als concerts. La programació musical s'ha dissenyat perquè tots els ciutadans trobin algun concert del seu gust en aquests dies. Entre els noms més reconeguts del programa destaquen Amaia Montero, Els Catarres, Delafé y la Flores Azules, Georgie Dann, Gertrudis, Brams, Adrià Puntí i Albert Pla, entre altres noms.

Els escenaris musicals s'ubicaran com és habitual al parc dels Catalans, plaça Vella, plaça Nova, plaça del Vapor Ventalló, plaça Didó i el parc de Vallparadís. L'aposta de l'Ajuntament de Terrassa per potenciar la música feta a la ciutat ha fet possible que més de la meitat de les actuacions musicals programades vagin a càrrec de grups i artistes terrassencs com ara Litus, Sense Sal, Patxangaband, Doctor Prats i Reynald Colom.

A www.terrassa.cat/festamajor podeu consultar el programa i la informació útil i de serveis de la Festa (afectacions de trànsit, possibles canvis en el programa, etc). També podeu fer seguiment a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Terrassa (Facebook i Twitter).