Terrassa es suma a les activitats de la Setmana del Turisme Industrial

Del 4 al 12 de novembre es duran a terme diverses iniciatives per posar en valor el patrimoni industrial de la ciutat

Terrat mNACTECTerrassa participa amb diferents activitats en la celebració de la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC. Un certamen que s'inicia demà dissabte, 4 de novembre, i que s'allargarà fins al proper 12 de novembre. Sota el lema "Com es fan les coses", durant la Setmana del Turisme Industrial, els municipis que formen part de la XATIC conviden els visitants a conèixer i endinsar-se en el seu passat industrial organitzant diferents propostes per a tots els públics.

El Servei de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa oferirà el diumenge 5 de novembre la ruta guiada "Fàbrica i somnis, el somni d'un obrer", una visita guiada al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i a la Casa Alegre de Sagrera que s'iniciarà a les 10.30 h al mNACTEC. D'altra banda, i cada dia, fins al proper 12 de novembre, a les 12 h, també s'ofereix l'activitat "Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa. Un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura.

Dissabte, 11 de novembre, es podrà participar de la ruta guiada "Pinzellades modernistes" que ofereix un recorregut per conèixer de primera mà la Masia Freixa i per participar en un passeig per veure les façanes modernistes més interessants de la ciutat.

El Servei de Cultura de l'Ajuntament també participa a la Setmana del Turisme Industrial amb diferents activitats organitzades pel Museu de Terrassa. Així, el dissabte 4 i el diumenge 5 de novembre hi haurà jornada de portes obertes als següents espais representatius del patrimoni de la ciutat:

Casa Alegre de Sagrera: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d'11 a 14 h.

Seu d'Ègara i Castell Cartoixa de Vallparadís: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h.

El dissabte 11 i diumenge 12 de novembre hi haurà jornada de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h  i diumenge, d'11 a 14 h.

D'altra banda, el diumenge 5 de novembre, el mNACTEC celebrarà una jornada de portes obertes (de 10 a 14.30 h). El mateix diumenge a les 12  i a les 13 h, s'oferirà la visita teatralitzada "La fàbrica tèxtil". El dimecres 8 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la presentació de l'exposició fotogràfica "Passat industrial. Espais de l'oblit". I diumenge 12 de novembre, a les 11 h, es farà una activitat conjunta organitzada pel mNACTEC i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CMDT) en el marc de la setmana del Turisme Industrial. L'activitat s'iniciarà a les aules del CDMT i posteriorment es desplaçarà fins al mNACTEC.

Disposeu de més informació sobre totes les activitats de la Setmana del Turisme Industrial a Terrassa al web www.visitaterrassa.cat.

La XATIC és una associació nascuda l'any 2006 que engloba més d'una vintena de municipis amb recursos de turisme industrial amb l'objectiu d'unificar esforços per promoure aquesta forma de turisme, tot generant una línia d'actuació comuna com a eina de projecció, atracció de visitants i de creació d'activitat econòmica i cultural a l'entorn del Turisme Industrial.