Terrassa, premiada pels professionals de joventut per la presentació del projecte Districte Jove

El guardó es va lliurar durant la IV Jornada d'acompanyament amb adolescents en el medi obert 

Póster Districte JoveL'Ajuntament de Terrassa ha estat distingit amb el premi al millor pòster explicatiu d'un projecte d'intervenció amb joves dins la IV Jornada "El procés d'acompanyament amb adolescents en medi obert", que va tenir lloc ahir al Vapor Universitari. La jornada, organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona, els ajuntaments de Terrassa, Badia del Vallès i Cerdanyola i la Diputació de Barcelona, va reunir més de 250 persones entre professionals dels serveis socials, d'educació i de joventut en organismes locals (ajuntaments i consells comarcals), representants d'entitats del tercer sector de tot l'Estat i estudiants d'aquest àmbit.

Per tal d'intercanviar experiències i bones pràctiques, un total de 18 ajuntaments i entitats van presentar els seus projectes i estudis sobre el procés d'acompanyament a adolescents en medi obert, amb el suport de pòsters explicatius. L'Ajuntament de Terrassa va participar-hi aportant un cartell descriptiu del projecte Districte Jove, que va ser el més votat pels participants per mostrar d'una manera concisa i entenedora els eixos vertebradors del projecte, els seus objectius i les fases que l'integren.

La jornada va incloure també una conferència a càrrec de la psicòloga Concepción Martínez, professora de la Universitat de València i especialista en adolescència, un diàleg obert amb la participació de diferents especialistes i la presentació de material tècnic de la Diputació de Barcelona per a professionals de l'àmbit, a més de tallers formatius.

El tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, va participar, per delegació de l'alcalde, en la presentació institucional de la jornada, amb la qual es vol acostar el món professional als estudiants i aprofundir en l'acció conjunta dels diversos agents socioeducatius del territori.