Terrassa se suma a la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Hi haurà un acte institucional i activitats divulgatives a tots els districtes

logo dels drets humansTerrassa se suma aquests dies a la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'Ajuntament, a través del Servei de Ciutadania i Drets Humans, en col·laboració amb la síndica de Greuges i la plataforma d'entitats Espai Drets, ha programat diverses d'activitats amb l'objectiu de donar a conèixer els drets humans i sensibilitzar la ciutadania sobre la seva importància.

L'acte central tindrà lloc el proper dilluns, 10 de desembre, a les 18 h a la plaça dels Drets Humans. L'acte, que presidirà l'alcalde de Terrassa, inclourà una lectura de poemes i una peça teatral. A l'acte assistiran el regidor de Drets Humans, Adrián Sánchez, portaveus de Grups Municipals i altres membres del Consistori, a més de la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marqués, i representants de les entitats defensores dels drets humans de la ciutat.

Coincidint amb aquest acte, s'estrenarà el lema Terrassa, ciutat de drets i la seva imatge. Sota aquest lema, al llarg del proper any es desenvoluparan diferents activitats de sensibilització amb la col·laboració de les entitats defensores dels drets humans de la ciutat, amb la voluntat comuna de treballar per la defensa i garantia dels drets humans a la ciutat.

A més d'aquest acte institucional, i amb la voluntat d'arribar a tota la ciutat, s'han programat altres propostes. Es tracta d'una activitat de dinamització en diferents places i espais públics de la ciutat per apropar els drets humans a les persones i d'un espectacle familiar a càrrec de l'animador Carles Cuberes, que passarà per totes les biblioteques municipals.

 

La defensa dels Drets Humans, tasca de tothom

El 10 de desembre de 1948, amb la Segona Guerra Mundial encara recent, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar i proclamar una declaració amb 30 articles sobre els drets fonamentals que han de garantir la dignitat i el benestar de tots els homes i dones. La Declaració, tot i no ser vinculant, és un document de referència que aspira a ser d'aplicació universal. En aquest sentit, la seva difusió i compliment requereix del treball conjunt de les administracions, els agents socials i la ciutadania.

Terrassa és una ciutat compromesa amb els drets humans, tant des de l'Administració local com des de diferents entitats i organismes de la ciutat. El 2016, l'Ajuntament va constituir la Comissió ciutadana de seguiment i impuls de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans, mitjançant un conveni amb la plataforma Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa, amb l'objectiu de vetllar pel seguiment i impuls de tot allò que estableix la Carta Magna dels Drets Humans. D'aquesta manera, Terrassa va esdevenir una de les primeres ciutats de l'Estat a emprendre accions de defensa i vetlla de la Carta Magna dels Drets Humans.