Detall d'una làpida funerària del Cementiri Municipal de Terrassa

Per la festivitat de Tots Sants i gràcies al patrocini de la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa, el Museu produeix una mostra per donar a conèixer la riquesa del patrimoni funerari de Terrassa.

Les exposicions es presenten al voltant de la celebració de Tots Sants i es poden visitar a l'entrada del Cementiri Municipal de Terrassa (carretera de Montcada, 789).

Per complementar l'activitat es programen visites per explicar in situ els elements relacionats amb la mostra.

Exposició 2019:

"Repòs" de F. Bach-Esteve (1954)"Dones al jardí de la memòria" es podrà visitar, al Casal de la dona, del 9 al 30 de març, en motiu de la celebració del Dia Internacional de les dones.  

La mostra es va inaugurar al Cementiri Municipal de Terrassa el 14 d'octubre i es va poder visitar fins a l'1 de novembre.

Petita i singular mostra de la biografia de deu dones que reposen en el cementiri de Terrassa. Es tracta de personatges destacats de la història local contemporània (segles XX i XXI) en àmbits diversos com l'educació, el periodisme, la historiografia, la política o l'activisme.

L'exposició pretén mostrar l'afany de superació de les dones.

Les protagonistes ja no són amb nosaltres. Per aquest motiu, l'exposició és una oportunitat, encara que petita, de recordar-les i de treure a la llum les seves inquietuds i els seus esforços i alhora per aconseguir que un merescut reconeixement.

Les dones sempre han estat motor i testimoni d'excepció de la història de Terrassa i la ciutat no es por entendre sense el merescut homenatge a totes elles.

La mostra complementa l'exposició temporal del Castell Cartoixa de Vallparadís "Dona artista. La col·lecció del Museu de Terrassa".

"Repòs" de F. Bach-Esteve (1954)Visita comentada gratuïta "Dones al jardí de la memòria"

Diumenge 15 de març a les 11 del matí

Lloc: Complex Funerari de Terrassa (Carretera de Montcada, 789). Autobús L1 o LH.

Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 900 268 268

Exposicions anteriors:

Exhibició "Un jardí per al repòs" (2018). Les ciutats dels morts es vesteixen de codis de colors i de fragàncies que fan del lloc de la memòria un veritable jardí del repòs. Recorregut proposat

Exposició "El simbolisme de l'escultura exempta funerària" (2017). Les obres de Carles Armiño, Josep Llimona, Miquel Ros, Josep Llopart, Subías i E. Bosch simbolitzen un diàleg entre els vius i els morts, i sobretot de la fragilitat de la vida. Els escultors aconsegueix el domini de la matèria, marbre i bronze, sent capaços de donar-li el simbolisme religiós i l'expressivitat de dolor per la mort de l'ésser estimat. Recorregut proposat pel cementiri.

Exhibició "Escultures per a l'eternitat" (2016) recull el testimoni dels escultors, protagonistes d'un passeig original i exclusiu pel nostre cementiri. Se centra en cinc exemples de grups escultòrics exempts on la pròpia sepultura conjuga una connivència de símbols on es transmet una forta càrrega de melangia i de religiositat. Recorregut proposat pel cementiri

Mostra "L'art a les làpides" (2015) amb una selecció d'exemples en baix relleu aplicat a les làpides de nínxols. L'objectiu era conèixer els antecedents d'època romana, la tècnica, el simbolisme i els escultors, protagonistes d'un passeig original i exclusiu pel nostre cementiri. Recorregut proposat pel cementiri.

Exposició "Un passeig pels mosaics del cementiri" (2014). Explica els orígens, la tècnica, els mosaïcistes i l'inventari de les làpides i plafons de mosaic del cementiri local. Recorregut proposat pel cementiri

Exhibició "L'arqueologia de la mort" (2013). Un recorregut, des de la prehistòria a l'actualitat, dels costums i dels ritus funeraris del territori.