Al llarg de l'any, entitats i associacions, els centres universitaris i el propi servei d'Universitats organitzen un seguit de conferències i jornades amb l'objectiu d'apropar el coneixement de diferents disciplines a la societat. 

D'aquestes n'hi ha algunes que tenen data marcada al calendari:

Jornada de la Relativitat. Organitzada des de l'any 2008 per l'associació Planeta da Vinci i l'Agrupació Astronòmica de Terrassa i amb el suport de l'Ajuntament, vol commemorar la visita a Terrassa de l'autor de la Teoria de la Relativitat, Albert Einstein, acompanyat per Josep Puig i Cadafalch el 26 de febrer de 1923.

En aquesta jornada s'apropa la ciència a la societat i es posa l'accent especialment en la física, tot destacant la importància de la ciència i el coneixement pel futur de la nostra societat.

Cinefòrum. El Cinefòrum per la Igualtat, organitzat pel servei de Polítiques de Gènere, programa un any més un conjunt de pel·lícules de ficció i documentals fetes per i per a dones, que plantegen arguments, personatges i qüestions relacionades amb la diversitat social i els diferents models de masculinitat i feminitat.

Des del servei d'Universitats es col·labora en la projecció de la pel·lícula "Figures ocultes" amb col·loqui posterior a càrrec de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.

Dia: 9 abril 2018 a les 16.30 hores al Cinema Catalunya

Programa de la 14ª edició Cinefòrum
 

Maig: Fira Modernista. Des de fa temps, el serveid'Universitats incorpora al programa de la Fira Modernista una conferència relacionada amb els coneixements i la ciència de principis del segle XX, teatralitzada i que té lloc a la sala d'actes de la Masia Freixa.  

Darreres conferències de la Fira Modernista:
 
11/5/2018 "Les quatre revolucions: de la màquina de vapor a la intel·ligència artificial"
12/5/2017 "El Modernisme i l'origen del cinema"
  6/5/2016 "Crononautes del Modernisme"
  8/5/2015 "La llum fa 100 anys"
  9/5/2014 "L'actualitat científica al Modernisme"
10/5/2013 "L'àtom, 100 anys desprès"
11/5/2012 "La física al Modernisme"
 

Novembre: Setmana de la Ciència. És l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. A Catalunya se celebra des del 1993 i l'organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Consisteix en un programa col·lectiu amb més de 350 actes i activitats organitzats per centres de recerca, universitats, museus, institucions i empreses. L'objectiu és fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement.

Terrassa hi és present amb moltes activitats. L'Ajuntament deTerrassa, mitjançant el servei d'Universitats hi participa organitzant una jornada de divulgació de la ciència que es desenvolupa en el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Darreres jornades de la "Setmana de la Ciència"
18/11/2017 "Dones i ciència. Coneixement i recerca en femení"
19/11/2016 "Passat, present i futur de la recerca científica"
21/11/2015 "Ciutat de la llum"
15/11/2014 "Història i Ciència a Terrassa"