Al llarg de l'any, entitats i associacions, els centres universitaris i el propi servei d'Universitats organitzen un seguit de conferències i jornades amb l'objectiu d'apropar el coneixement de diferents disciplines a la societat. 

D'aquestes n'hi ha algunes que tenen data marcada al calendari:

Conferència: Tinc baixa visióLes limitacions que pot provocar una discapacitat visual són tan diverses i variades com pacients existeixin. Això genera molta incomprensió social. En aquesta conferència es donarà a conèixer les causes i entendre les limitacions que es generen en aquesta població a través d'exercicis de simulació, així com els aspectes principals en el tracte a les persones amb discapacitat visual.
 
 • Dia: 10 d'octubre a les 19.30 hores 
 • Lloc: Casal Cívic Vapor Gran - Passeig del Vapor Gran, 39 baixos 
 • Durada de l'activitat: 45-60 minuts 
 • Confirmació d'assistencia a terrassauniversitat@terrassa.cat o al telefon 937 363 023 
 • L'assistencia és gratüita, pero les places són limitades
A carrec de: Eulalia Sánchez Herrero, professora de la Facultat d'Óptica i Optometria de Terrassa.
Organitzen: Servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa i Facultat d'Óptica i Optometria de Terrassa (FOOT).
 

Maig: Fira Modernista. Des de fa temps, el servei d'Universitats incorpora al programa de la Fira Modernista una conferència relacionada amb els coneixements i la ciència de principis del segle XX, teatralitzada.

Darreres conferències de la Fira Modernista:

 • 11/05/2018 "Les quatre revolucions: de la màquina de vapor a la intel·ligència artificial" 
 • 12/05/2017 "El Modernisme i l'origen del cinema"
 • 06/05/2016 "Crononautes del Modernisme"
 • 08/05/2015 "La llum fa 100 anys"
 • 09/05/2014 "L'actualitat científica al Modernisme"
 • 10/05/2013 "L'àtom, 100 anys desprès"
 • 11/05/2012 "La física al Modernisme"
 

Novembre: Setmana de la Ciència. És l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. A Catalunya se celebra des del 1993 i l'organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Consisteix en un programa col·lectiu amb més de 350 actes i activitats organitzats per centres de recerca, universitats, museus, institucions i empreses. L'objectiu és fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement.

Terrassa, de fa temps, hi ha estat present amb moltes activitats. Enguany, conjuntament amb l'ESEIAAT-UPC, el mNACTEC, el servei de Cultura (Xarxa de Biblioteques Públiques i Museu de Terrassa) i el servei d'Universitats -organitzadors en les anteriors edicions- hem fet un pas més amb l'objectiu d'agrupar tot el que es fa a la nostra ciutat en un únic suport i així facilitar i divulgar-les encara més.
 
 
 
Darreres jornades de la "Setmana de la Ciència"
18/11/2017 "Dones i ciència. Coneixement i recerca en femení"
19/11/2016 "Passat, present i futur de la recerca científica"
21/11/2015 "Ciutat de la llum"
15/11/2014 "Història i Ciència a Terrassa"

 

Jornada de la Relativitat. Organitzada des de l'any 2008 per l'associació Planeta da Vinci i l'Agrupació Astronòmica de Terrassa i amb el suport de l'Ajuntament, vol commemorar la visita a Terrassa de l'autor de la Teoria de la Relativitat, Albert Einstein, acompanyat per Josep Puig i Cadafalch el 26 de febrer de 1923.

En aquesta jornada s'apropa la ciència a la societat i es posa l'accent especialment en la física, tot destacant la importància de la ciència i el coneixement pel futur de la nostra societat.

12 Jornada de Divulgació de la Relativitat: