Cartell Campanya "Tu t'estalvies 5 minuts a mi m'oboigues a fer mil voltes

Campanya de sensibilització "Posa't al meu lloc, no aparquis al meu lloc" per promoure el bon ús de les places d'aparcament reservades per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. 

Aquestes places estan ubicades estratègicament davant d'equipaments d'ús públic, com ara hospitals o espais comercials, i són un dret que permet a les persones amb mobilitat reduïda compensar part del seu sobreesforç per desplaçar-se. No obstant, aquestes persones es troben sovint que altres vehicles ocupen les seves places, i això els suposa un gran prejudici, que els bloqueja l'accés al seu destí quan l'alternativa d'aparcament està lluny o presenta graons fins a l'entrada.

La campanya vol fer visible aquesta problemàtica i reduir els comportaments incívics a través de l'empatia i la conscienciació sobre els efectes negatius d'un mal ús. 

Materials de campanya

La campanya inclou la difusió de tres tipus de missatge:

  1. Missatges de conscienciació a la via pública col·locats al costat de més de 40 places d'aparcament reservades arreu de la ciutat. Les places d'aparcament pertanyen a diferents àmbits, com ara el sanitari, el cultural o l'esportiu. A més, els suports s'adapten a les característiques dels diferents espais, incloent lones, vinils, cartells i pintura en voreres.   
  2. Un apartat de preguntes freqüents al web municipal sobre el bon ús de les targetes i reserves d'aparcament per a persones amb discapacitat.
  3. Un vídeo animat de sensibilització per compartir a les xarxes socials. L'enllaç és el següent: https://youtu.be/61-984G-jQ8

La campanya es pot seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta #PosatAlMeuLloc