La Festa Major de Terrassa és la festa de tothom: la major festa del nostre calendari de tradicions i celebracions, la que millor expressa la identitat egarenca que compartim més de 220.000 persones, una identitat que és al mateix temps diversitat i unitat.

Aquest any 2019 es compleixen quaranta anys des de la recuperació de la nostra festa, que havia estat en perill de desaparició. Terrassa va recuperar i reinventar la Festa Major al mateix temps que la democràcia municipal iniciava el seu camí de transformació i de millora de la ciutat, de represa de les tradicions de cultura popular, d'enfortiment de la catalanitat i de la diversitat cultural, de despertar de la participació ciutadana i de totes les energies que la llibertat i la democràcia van potenciar.

Aquesta és la nostra història, que ha forjat en gran part la nostra identitat a la fi del segle XX i en aquestes dues primeres dècades del segle XXI. Aquests són dies per viure, compartir i gaudir de les tradicions, de la música, de la cultura, l'oci, l'esport, la gastronomia, el patrimoni, les activitats per a joves i nens ... La Festa Major té propostes per a tothom, per a tots els públics, per a tots els gustos. És tan plural i diversa com la ciutat de Terrassa i aspira a reflectir una realitat complexa, convidant a cada terrassenc i terrassenca a gaudir d'allò que més li agrada, però també de tot allò que identifica altres col·lectius i persones: conviure, compartir i respectar és la clau per construir una ciutat de tothom i per a tothom, capaç d'incloure i d'integrar totes les maneres de viure, enfortint al mateix temps els valors fonamentals del nostre model de ciutat i de societat.

La Festa Major és, cada any, un èxit col·lectiu que fem possible entre totes i tots nosaltres, però que també hem d'agrair a tota la gent que posa tanta passió, tant entusiasme i tanta dedicació, i molt especialment a les entitats i associacions culturals , esportives i socials que expressen la vitalitat i la força de Terrassa.

Aquesta és la major festa de tots i totes, la gran festa de Terrassa a la qual tothom està convidat perquè tots i totes som els seus protagonistes.

Molt bona Festa Major!