La Festa Major és la gran festa de tothom i per a tothom que ens convida a gaudir i compartir els carrers i places de la nostra ciutat que s'omplen d'activitats i propostes per a tots els públics. Hi ha moltíssimes maneres de viure la ciutat i la Festa Major les acull i les projecta dintre del seu esperit de diversitat i d'unitat. La cultura popular i les tradicions, l'esport, l'oci, la música, el patrimoni, els castells, el foc... expressen la pluralitat de Terrassa a través d'un programa festiu en el qual hi col·labora un gran nombre d'entitats i persones i en el que s'ha posat un accent especial en fomentar la presència de dones.

El cartell del 2018 subratlla aquest caràcter divers de la nostra gran festa ciutadana: inspirat en el segell de ciutat de cinema i creativitat que la UNESCO ha atorgat a Terrassa, ens convida a participar i a celebrar tot allò que és Terrassa, tot allò que defineix la nostra identitat des del passat i que ens projecta cap al futur.

Volem una festa participativa, alegre, plural i també segura. La Festa Major és una trobada de convivència, de fraternitat, de civisme i de respecte, uns valors que són incompatibles amb qualsevol forma d'agressió o violència de gènere. Terrassa vol ser una ciutat d'igualtat i de llibertat, i per a això és imprescindible la seguretat, per la qual vetllarem, com sempre, molt especialment.

Celebrem, doncs, la gran festa de Terrassa, la festa de tots els ciutadans i totes les ciutadanes, la que expressa millor que cap altra totes les veus i tota la riquesa de la nostra ciutat

Molt bona Festa Major a tothom!

 

Alfredo Vega

Alcalde de Terrassa