Festa Major Terrassa 2023. Del 30 de juny al 5 de juliol.

La Festa Major, any rere any, és sinònim d'endinsar-nos a l'estiu amb ganes de vida, de música, de cultura i de carrer. Enguany, del 30 de juny al 5 de juliol Terrassa torna a lluir les seves millors gales amb una festa oberta a totes les terrassenques i els terrassencs tot reivindicant la cultura i la ciutat. Els escenaris habituals tornaran a ser els eixos d'aquesta festa, amb espais consagrats com la plaça Vella, la plaça Nova i el parc dels Catalans, consolidant també altres espais incorporats en els darrers anys com la plaça del Rector Homs o el parc de Sant Jordi. El parc de Vallparadís, el pulmó verd de Terrassa, serà també l'escenari de la Festa Major Infantil i del Jove organitzat pel Consell de Joves. Un altre atractiu emblemàtic, l'Espai Vapor, torna amb una aposta musical amb molta personalitat pròpia i que ja s'ha guanyat un lloc destacat en la programació de la festa gran de Terrassa.

Una Festa Major amb visió global i local, amb grans artistes que ens visitaran, però també amb espai per al talent terrassenc al parc dels Catalans, on la major part de les actuacions estaran protagonitzades per artistes locals que disposaran d'un gran aparador per poder mostrar al públic tot el seu potencial.

En els darrers anys també hem apostat perquè la Festa Major sigui el màxim d'oberta i inclusiva possible. Per això en el programa s'hi marquen aquells actes que impliquen pirotècnia i soroll perquè ho tinguin en compte persones amb autisme, amb hipersensibilitat al soroll o persones amb animals que també poden patir molèsties.

Enguany també recuperem el Castell de Focs únic al seu lloc habitual a la cruïlla de les avingudes de Josep Tarradellas i de l'Abat Marcet, sempre que el decret de sequera ho permeti en un any tan complicat per la falta d'unes pluges que sembla que van tornant.

Festa Major. Festa gran. La festa de tothom. Un esclat de cultura popular, de música, de color, de vida i de ganes d'omplir els carrers. Volem que aquesta festa major sigui com aquell poema de la Joana Raspall que ens parla de la festa major dels envelats, els cavallets i els focs de pau tot aturant el temps i fent que tots els carrers esdevinguin un de sol perquè la música els enllaça.

Vull donar les gràcies a totes les persones i entitats que feu possible la Festa Major i convidar a tota la ciutadania a sortir als carrers i places i a gaudir de l'esperit festiu de la ciutat. Feu vostra la festa, gaudiu-la, feu barris, feu ciutat i compartiu l'orgull de sentir-vos terrassenques i terrassencs.

Molt bona Festa Major!

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa