Terrassa, més que mai, vol recuperar aquest 2022 una Festa Major que sigui un veritable esclat de vida, de carrer, de retrobament, de mirades desemmascarades, de cultura i de terrassenquisme. Després d'una festa virtual el 2020 i una festa molt condicionada per la crisi de la Covid el 2021, enguany recuperem una celebració del tot presencial als escenaris habituals de Festa Major, consolidant també espais com la Plaça del Rector Homs amb més dies d'actuacions o sumant l'emblemàtic Parc de Sant Jordi com a nou punt de Festa Major.

Terrassa, doncs, es tornarà a omplir de gent, de música, de color i de festa. Hem d'anar, encara, amb cura i protegint, especialment, les persones més vulnerables, però tenim totes i tots la sensació de tornar a gaudir de la festa més important de la ciutat. Una Festa per a totes i per a tots. Per això recuperem la Festa Major Infantil al Parc de Vallparadís, on també s'hi recupera el Jove organitzat pel Consell de Joves.
D'altra banda, l'Espai Vapor (que celebra ja el 10è aniversari) acollirà una quinzena de concerts amb una línia molt marcada de música independent. Mantenim una proposta que l'any passat va tenir molt bona acollida com és el castell de focs descentralitzat i que es podrà veure des de diferents punts de la ciutat, una iniciativa inclusiva (amb menys soroll i més llum) i que evita aglomeracions en un sol punt. Per arrodonir la Festa, enguany compartirà protagonisme amb el Mundial Femení de Hockey que se celebra a la nostra ciutat de l'1 al 17 de juliol. Per
aquesta raó a la Fan Zone del Mundial s'hi celebraran alguns concerts d'artistes de la ciutat durant els dies de Festa Major i al llarg de tot un Mundial que serà una festa de l'esport i una finestra per projectar la ciutat al món.

Aquest 2022, doncs, celebrem, retrobem-nos amb més ganes que mai i tornem a donar una magnífica benvinguda a l'estiu amb la Festa Major, un dels grans eixos que ens uneix com a ciutat cultural, inclusiva, feminista i oberta a les entitats i a les persones. Fer festa és celebrar, és compartir el millor de nosaltres i és resseguir la ciutat a partir d'activitats, espectacles i propostes que omplen Terrassa de talent i de ganes de passar-ho bé.
Vull donar les gràcies a totes les persones i entitats que feu possible la Festa Major i convidar a tota la ciutadania a sortir als carrers i places i a recuperar l'esperit festiu de la ciutat. Feu vostra la festa, gaudiu-la, feu ciutat i compartiu l'orgull de sentir-vos terrassenques i terrassencs.

Molt bona Festa Major!

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa