Aquest juliol iniciem la campanya 'JO NO VENC ALCOHOL A MENORS!', que consisteix en la sensibilització i distribució de cartells i enganxines entre les persones que venen o serveixen alcohol als espais de la Festa Major i llocs propers. Des del servei de Salut i amb la col·laboració de la Policia Municipal es durà a terme una campanya per prevenir el consum d'alcohol entre els menors d'edat en els dies previs i durant la Festa Major 2018.

 

Els dies previs a la Festa Major, la Policia Municipal farà una ronda de visites als establiments que venen begudes alcohòliques (botigues i bars) als carrers propers al Parc de Vallparadís i altres espais de la festa, advertint de la prohibició de vendre alcohol a menors i lliurant un cartell o enganxina per a col.locar en un lloc visible de l'establiment.

Els dies de la Festa Major, al l'espai d'El Jove, al Torrent Monner del Parc de Vallparadís, una persona educadora de Salut farà una ronda de visites a les parades de venda de menjar i begudes per recordar la prohibició de servir alcohol a menors i els lliurarà un cartell per a col·locar en un lloc visible de la parada, a més d'una enganxina per a cadascuna de les persones que atenen les barres. A més, a l'espai d'El jove les nits del 30 de juny i de l'1 de juliol s'instal·larà un estand informatiu sobre la reducció de riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues, amb alcoholímetres i assessorament personalitzat a càrrec de l'entitat Energy Control.

Durant aquestes nits també s'organitzen activitats esportives i lúdiques en espais sense alcohol propers a la festa, com la piscina de Vallparadís i el torneig 3x3 de bàsquet, a càrrec del servei d'Esports i emmarcat dins el projecte 'Oh sí!' d'oci saludable alternatiu al consum de drogues. 

 

Durant aquesta Festa Major, d'alcohol, quan menys millor.

Campanya amb l'objectiu de prevenir el consum abusiu d'alcohol adreçat a tota la població. Posa èmfasi en el consum responsable d'alcohol i explicita que per divertir-se no cal veure alcohol (ni de dia ni de nit).