L'objectiu del projecte és reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació o formació, mitjançant dues o més actuacions de les encabides en els quatre blocs de mesures en les que s'estructura el Catàleg del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

 Accions d'assessorament individualitzat, d'orientació professional, informació laboral i 

  • Formació, especialment en idiomes i TIC.
  • Formació per a l'obtenció de certificats de professionalitat.
  • Programes mixtos d'ocupació i formació.
  • Programes de mobilitat per a la millora de les competències professionals.

Dins del projecte Singulars, el Servei d'Ocupació posa en marxa el projecte en dues fases:

Fase 1: Formació en el Certificat de professionalitat Aprofitament Forestal

Aquesta acció formativa està dissenyada en el marc dels projectes singulars destinats a persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil. Per això les persones participants han d'estar inscrites al registre de la garantia juvenil i tenir més de 20 anys.

Un cop finalitzat aquest curs, l'alumnat podrà realitzar les operacions necessàries per l'aprofitament dels productes forestals , manipulació d'equips, màquines i eines en condicions de seguretat i salut, aplicant els criteris de qualitat i rendibilitat econòmica, respectant la normativa medi ambiental i de prevenció de riscos laborals.

Fase 2: Contractació de les persones que hagin cursat amb aprofitament el certificat de professionalitat durant 6 mesos.