El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple

Monument a la dona treballadora il·luminat de taronja per al dia mundial de l'esclerosi múltipleL'Esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune en la qual es deteriora la mielina, una substància que cobreix les fibres nervioses i això ocasiona que s'interrompin els senyals elèctrics que permeten la comunicació entre les neurones.

El seu origen és desconegut. Podria tenir un important component genètic. Molts grups d'investigadors de tot el món estan intentant trobar la causa d'aquesta malaltia.

Es diagnostica entre els 20 i els 40 anys i els símptomes són: fatiga, problemes per moure les cames i els braços, trastorns visuals, espasmes, debilitat progressiva que porta a la paràlisis, rampes musculars i dificultat per parlar.

L'esclerosi múltiple és una de les malalties més freqüents del sistema nerviós central. Avui dia, 2'8 milions de persones a tot el món tenen EM.

La campanya per al període 2020-2023 pretén fomentar les "connexions": amb la comunitat per trencar amb l'aïllament social de les persones afectades,amb un/a mateix/a per promoure l'autocura, i amb una atenció de qualitat.

Imatge de l'Ajuntament de Terrassa amb l'esclerosi múltiple

Pòster de la campanya connexions

#ConexionesEM  #DiaMundialEsclerosiMultiple