El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

Dia de Conscienciació de la Hipertensió Intracranial Idiopàtica

El Monument a la Dona treballadora també lluirà de blau, un dels colors que simbolitzen la hipertensió intracranial idiopàtica.

La hipertensió intracranial idiopàtica (HII) és una malaltia rara neurològica que incrementa la pressió intracranial del líquid cefaloraquidi (LCR). Es manifesta amb molts mals de cap que no marxen, nàusees, vòmits, obstrucció progressiva i transitòria del camp visual que pot arribar a produir la pèrdua de visió de forma irreversible. 

La Hipertensió Intracranial Idiopàtica (HII) és una patologia poc freqüent. La seva incidència en la població mundial és de 1 a 3 persones afectades per cada 100.000 persones.

Actualment aquesta patologia no té una cura i no es coneix la causa que la produeix pel que des de l'asociació de malalts i familiars amb Hipertensió Intracranial Idiopàtica (ADEFHIC) reivindiquen:
- Que hi hagi investigació
- Cal implicar tots els agents per comptar amb un millor protocol diagnòstic terapèutic 
- Calen equips mèdics multidisciplinaris coordinats especialitzat en HII
- Cal adaptació curricular per als nens, nenes i adolescents, que perden classes pels dolors i el deteriorament cognitiu 
- Cal un hospital de referència a l'estat espanyol
- Calen tractaments farmacològics i quirúrgics eficaços perquè els que hi ha no són específics per a la malaltia i alguns no estan subvencionats per la Seguretat Social
- Calen dades genètiques, el que fa necessari un estudi complet a totes les persones diagnosticades