El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

Fira d'Entitats de Salut

Cartell de la fira d'entitats de salutS'ajorna per onada de calor. Propera programació a la tardor!

A la Fira d'Entitats de Salut del Servei de Salut comunitària es poden trobar entitats que tenen coneixement sobre malalties que poden interessar a la gent gran, als infants, al jovent i a les persones adultes en general.

A la vintena de carpes es parlarà de malalties del ronyó, trasplantaments, fibromiàlgia, fatiga crònica, síndromes de sensibilització central, càncer, demències, Alzheimer, ... 

Hi haurà contingut de salut mental, dels dols que es pateixen al llarg de la vida, de la salut de la dona, de les addiccions, de les drogues,... També d'assetjament escolar, de ciberassetjament pedòfil i de malalties minoritàries o rares, per visualitzar malalties invisibles i realitats desconegudes que necessiten de moltes hores d'investigació científica en molts laboratoris d'arreu. Totes elles tindran un taller perquè els infants que hi vagin puguin passar una bona estona fent cosetes que els agradaran, aprendran un munt i participaran d'una causa social.

Programació:

Tallers infantils durant tota la jornada

 1. Taller de primers auxilis i embenats amb Creu Roja
 2. Taller de xapes amb Cors lluitadors de Duchenne   
 3. Taller d'espelmes amb Todos contra la Histiocitosis
 4. Taller de plantar llavors i observar el creixement a casa amb Todos contra la Histiocitosis
 5. Taller de dibuix amb el lema "Fes un dibuix per a un infant de l'hospital" amb l'Associació de Cardiopaties Congènites
 6. Taller de la màscara del Bitxo amb l'Associació Infanto-juvenil Raquel Cirera 
 7. Taller de fer un puzzle d'1m x 1m amb AVAN 
 8. Taller de pintura d'escenes inclusives amb AVAN
 9. Taller de percepció visual i lògica amb AVAN
 10. Taller de l'arbre dels records amb l'Associació Els Dols
 11. Taller de pinta-cares amb l'Associació Els Dols

I a més a més...

 • Qui es vulgui prendre la pressió de la sang haurà d'anar a la carpa de Creu Roja
 • Globus, "No em fumis"- Terrassa Batega - Salut cardiovascular, que es podran aconseguir als tallers infantils. Es pretén sensibilitzar que el tabac és perillós per la salut encara que sigui una droga legal i, a més, genera addicció i treu llibertat. 

I a les 17:00 el Concert a l'escenari de la plaça Vella

 • 17:00 h Coral REMS de la Fundació Catalunya la Pedrera. Es llegirà un petit escrit i seguit cantaran una cançó "Resistiré".
 • 17:15 - 17:45h 1a part del concert de la Lisi Band.
 • Contacontes:

"M'estimo"

"El árbol de los recuerdos"

 • 18:00 - 18:30h 2a part del concert de la Lisi Band.