Imatge de la 23a Setmana de la CiènciaDel 9 al 18 de novembre se celebra a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència.

Es programen un munt d'activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… 

Els temes centrals de l'edició d'enguany són, d'una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l'obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Podeu consultar el programa de Terrassa i el programa general a Catalunya

El Museu de Terrassa us ofereix aquestes activitats gratuïtes:

Material d'una tomba del Museu de TerrassaDiumenge 11 de novembre a les 11 del matí 

Activitat familiar per a infants de 7 a 12 anys. Taller "Vida i mort al món antic"

Si us agrada conèixer coses.

Si us apassiona la història.

Si no podeu deixar de llegir novel·les de misteri.

Aquesta, és la vostra activitat!!!

Veniu a fer de paleoantropòlegs al Museu de Terrassa. Descobrirem el que amaguen les tombes de l'època antiga que tenim al museu.

Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís

Durada: 2 h

Activitat gratuïta

Places limitades. Inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l'adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat.

Estat de les pintures murals de la Casa Alegre de Sagrera abans de la restauracióDijous 15 de novembre, a les 19 h

Conferència: "Intervenció de conservació-restauració a les pintures murals de Pere Viver de la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa"

Gràcies al Programa de conservació i restauració de la Xarxa de Museus Locals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, els darrers anys s'han dut a terme uns treballs de restauració dels plafons del saló de la Casa Alegre de Sagrera.

Les pintures intervingudes formen part de la decoració original de la casa, realitzades per Pere Viver (Terrassa, 1873-1917) l'any 1913.

Es tracta de sis plafons de pintura a l'oli adherits directament sobre el mur que estan situats al sector est del hall de la casa.

La xerrada, a càrrec de Rosa M. Gasol, Tècnica del Laboratori de Conservació-Restauració de l'Oficina de Patrimoni Cultural. Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i de Núria Albalat, conservadora-restauradora, explicarà els treballs de recuperació de les pintures murals.

Amb la Col·laboració de l'Oficina de Patrimoni Cultural. Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona

Lloc: Casa Alegre de Sagrera 

Aforament limitat. No cal inscripció prèvia.

Sessió de demostració "Encenem foc" (15/04/18)Diumenge 18 de novembre a les 11 del matí

Activitat per a tots els públics: Demostració "Encenem foc"

Vols conèixer com es feia el foc a la prehistòria? Petits i grans esteu convidats a veure aquesta demostració d'encesa de foc.

Provarem les tècniques d'encesa que s'utilitzaven a la prehistòria i veurem com han evolucionat fins a avui.

Us hi esperem!

Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís

Activitat gratuïta

Places limitades. Inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l'adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat.