Sons Clàssics respon a una programació confeccionada gràcies al suport i la implicació de persones, entitats i escoles musicals de la ciutat, que contribueixen amb el seu talent, dedicació i interès a dissenyar un programa que aposta per la creativitat i la qualitat, amb l'objectiu d'acostar i de fer gaudir a tothom de la música clàssica.
 
El cicle Sons Clàssics transforma, amb la col·laboració del teixit social de la ciutat, espais com casals, centres educatius, cívics o biblioteques en els que poder gaudir de la música clàssica. Tot plegat, amb el fil conductor que marca l'interès per la cultura en general i per la seva promoció i difusió, en els seus diferents àmbits, a la nostra ciutat.
 
Sons Clàssics ha demostrat al llarg d'aquests anys que és capaç d'atraure espectadors i espectadores al voltant d'un cicle de música clàssica que combina la diversitat i riquesa musical de la ciutat amb la vitalitat cívica i social dels nostres barris, convertint-lo així en una cita cultural imprescindible cada primavera.
 
Els concerts són gratuïts però cal reservar prèviament a la pàgina web d'Entràpolis.

Sons clàssics. Del 21 de maig a l'18 de juny.
Descarrega el programa en pdf

Divendres 21 de maig a les 20:00 h a la Biblioteca districte 2

 • Òpera de Cine, a càrrec de la Cia. Opera-Collage amb Laia Camps, soprano; Joan Martínez Colás, tenor i Monika Lao, piano.
 • L'Òpera ha estat una font d'inspiració pel món del cinema. Amb aquest espectacle, la Companyia Òpera-Collage ens transporta a l'ambient d'algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de la història del cinema. Amb àries i duos d'òpera que tots coneixem. Tant el repertori operístic com les pel·lícules escollides són molt conegudes pel gran públic i desperten una gran empatia a l'oient.
 • La Companyia Opera-Collage neix al 2006 per a interpretar repertori operístic de petit format. Han actuat amb gran èxit per gran part de la geografia catalana amb espectacles com L'últim Mozart, Tresors de la lírica, Va de sarsuela o Òpera Secreta. El febrer de 2017 van realitzar una gira per Marroc (Casablanca i Taza).
 • Hi col·labora: AV Ca n'Anglada.

Del 27 de maig al 10 de juny a la Biblioteca districte 4

 • Exposició "Despertant instruments adormits" d'Antoni Madueño.
 • Concert: dijous 27 de maig a les 19:00 h.
 • Concert: dijous 10 de juny a les 19:00 h.
 • Reserves a la bd4, per telèfon 937397423 o per correu electrònic [email protected]
 • Aquest és un projecte europeu anomenat Awakening sleeping instruments, una iniciativa destinada a fomentar el coneixement de la música medieval entre el públic general a partir de la reproducció dels instruments musicals que apareixen a la portalada romànica de Ripoll, candidata a Patrimoni UNESCO, i la interpretació de les músiques creades i copiades a l'scriptorium del monestir entre els segles X i XIV. El projecte està format per l' exposició d'aquests instruments i dos concerts.
 • Artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Des de 2015 dirigeix el projecte "Despertant instruments adormits", de la Portalada de Ripoll. Entre les seves creacions destaquen Olèrdola, la ciutat Perduda, un encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat i el cicle Oliba Episcopus, per commemorar el mil·lenari del bisbe-abat. Des de 2018 realitza un programa de recerca i difusió medieval al monestir de Sant Pere de Rodes.

Divendres 28 de maig a les 20:00 h a l'Arxiu Municipal

 • Hollywood de la mà del Quintet Quatre+1. Amb Maria Bachs, flauta travessera; Enric Tudela, oboè; José María Martínez, clarinet; Marc García, trompa i Rosa María Cases, fagot.
 • "Gesamtkunstverk" és el terme (en alemany) que Richard Wagner feia servir per a definir la filosofia de la forma d'art que ell imaginava. Un art que fusionés la música, el teatre i les arts escèniques; el que vindria a ser l'"obra d'art total". Podríem dir que "Gesamtkunstverk" és la llavor de la que va sorgir el que avui en dia coneixem com a "cinema"; un art que engloba teatre, escenografia, efectes visuals i música. I justament és en la música on ens volem centrar en aquest espectacle. Amb el Quintet Quatre +1 ens hem proposat el repte de fer-vos reviure escenes memorables de pel·lícules que de ben segur tots coneixereu.
 • El Quintet Quatre+1 fa més de cinc anys que fa concerts arreu de tota Catalunya en diferents festivals com el Romanic Musicau, Música als Castells, Concerts Clàssic a L'Escala-Empúries o el Cicle de Música de Sant Martí de Provençals. El seu segell és apropar la música clàssica a tothom i que el públic pugui gaudir dels concerts amb una formació poc coneguda.
 • Hi col·labora: AV Segle XX.

Diumenge 6 de juny a les 20:00 h a l'Escola Pere Viver

 • Música confinada per a percussió a càrrec d'Apostoflant, trio de percussió. Amb Josep Lluís Carreres; Alba Rodríguez i Pere Cornudella.
 • Concert que neix com a necessitat artística de tres joves percussionistes que en ple confinament domiciliari desenvolupen un repertori adaptat als recursos de què disposen. Fent servir petits instruments o fins i tot objectes domèstics, es planteja un concepte minimalista de concert, animant el públic a endinsar-se en una escolta oberta i curiosa, simplificant recursos i explotant la qualitat sonora i tímbrica del nostre instrument.
 • ‘Apostoflant, trio de percussió' són tres joves percussionistes que decideixen fer servir la seva experiència per crear un projecte en comú, implicats en la divulgació de la música i l'instrument de la percussió.
 • Hi col·labora: AV Pla del Bon Aire.

Divendres 11 de juny a les 19:00 h a l'IES Egara

 • "Finestres del confinament" a càrrec d'Aloma Ruiz, violí; Xavier Cuevas Bravo, arpa i Sílvia Sabater Martínez, soprano.
 • Espectacle multidisciplinar que vol ser un recordatori de les actuacions al balcó d'una soprano veïna de Barcelona durant els dos mesos de 2020 que va durar el confinament, en la seva fase més estricta. Compartirem i reviurem la música, experiències i emocions que van sentir els veïns i veïnes. A més, amb la presència dels dibuixos d'una veïna llicenciada en Belles Arts, que il·lustren l'escenari del confinament des de diferents perspectives. Tot això queda plasmat en el concert on les emocions, la música i les imatges no deixaran indiferent a ningú.
 • Hi col·labora: AV de Can Parellada per la unitat del nostre barri i la Nova Associació de Veïns de Can Parellada.

Divendres 18 de juny a les 17:30 i a les 19:00 h a la Biblioteca districte 6

 • "Historias asombrosas" a càrrec de la Companyia Valeria Guglietti. Amb la Valeria Guglietti, actriu i Francisco Gamallo, guitarra.
 • Reserves a la bd6, per telèfon 937397420 o per correu electrònic [email protected]
 • Tres breus escenes mostren siluetes d'ombres fetes amb mans i petits accessoris i expliquen petites històries que ens faran gaudir d'un art mil·lenari, les ombres xineses. És sorprenent que només amb dues mans puguem projectar personatges com en un cinema mut artesanal. Personatges típics de segle XIX, figures d'animals i històries sorprenents de còmics, projectats a la pantalla que desperten curiositat.
 • Companyia fundada a Argentina, que presenta el seu primer espectacle de creació pròpia. La pràctica i la investigació han estat fonamentals en un art on no abundava gaire informació. Un cop a Europa presenta les Ombres Xineses incorporant nous accessoris, efectes visuals que malgrat la seva senzillesa, refermen l'espectacle al costat d'una eficaç banda sonora que acompanya l'acció.
 • Hi col·labora: AV Sant Pere Nord.