T'Activa: la primera lliga tecnològica 2.0 per vèncer La Solitud No Volguda

El Projecte T'ACTIVA: Terrassa Activa i Saludable és una proposta del Consorci Sanitari de Terrassa, coordinat per l'Ajuntaminet de Terrassa, per ajudar les persones que se senten soles. A través d'una aplicació mòbil (APP) es facilitarà que les persones que pateixen una solitud no desitjada puguin millorar la participació en activitats del seu entorn, accedir a serveis i estar en contacte amb altres persones.

El projecte T'Activa es va posar en marxa el 2020. És el primer programa d'innovació oberta que uneix institucions públiques, empreses, centres educatius i ciutadans i ciutadanes de diferents edats, experiències i aficions per millorar la salut d'aquelles persones que estan i se senten soles.

El programa s'inicià l'octubre del 2020 de forma online a través de la mateixa plataforma web i hi podia participar qualsevol persona major de 16 anys tant individualment com en grup. La lliga s'estructurà en 4 partits que es corresponien a cadascuna de les fases de la metodologia Design Thinking i culminà amb una gran Final Four, un esdeveniment emès en directe per streaming on les 4 millors idees van optar als següents 3 premis:

  1. Premi T'activa: Premi econòmic de 4.000€, desenvolupament i trasteig d'un primer prototip amb usuaris reals a les instal·lacions del Consorci Sanitari de Terrassa. Aquest el va guanyar Terrassa de butxaca amb el seu projecte Casal a Casa. .
  2. Premi iFest: Accés directe a la final del Festival iFest.  Va guanyar el grup ESCI
  3. Premi Cambra de Terrassa: Val de participació en un dels programes de gestió empresarial de la programació oferta per la Cambra entre Nov-20/ Juny-21. Va guanyar Be Watter

Actualment l'aplicació mòbil guanyadora del primer premi amb el projecte "Casal a casa",  està en fase de tasteig al districte 2 de la ciutat.   A través d'una aplicació de mòbil es facilitarà que les persones que pateixen d'aquesta situació puguin participar d'activitats del seu entorn, accedir a serveis i estar en contacte amb altres persones.

Les condicions per poder participar a la prova pilot són:  

  • Tenir més de 50 anys
  • Viure al Districte 2 de Terrassa: barris de Montserrat, Vilardell, Torre-Sana o Ca n'Anglada.
  • Estar vinculat al CAP EST

Les persones interessades que compleixen aquest requisits han de trucar al telèfon 937848283 (demanant per la Mercedes García o la Cristina Garriga)