Terrassa en Comú és una candidatura ciutadana municipalista, resultat d'un procés de treball i acord entre persones i grups que entenen la importància i la urgència d'aquesta oportunitat històrica de canvi.  

TeC es la segona força de l'Ajuntament amb 4 regidors i 2 regidores. Els eixos del nostre compromís són obrir la institució a la gent, participació ciutadana, transparència i aposta política en la defensa dels drets.  

La nostra seu es troba a Passeig 22 de Juliol, 512. 08222, Terrassa. Ens trobareu dilluns i divendres de 10 a 13 h i dimarts, dimecres i dijous de 16 a 20 h.

DADES DE CONTACTE

http://terrassaencomu.cat/ 
Mail contacte TeC: terrassaencomu@terrassaencomu.cat 
Mail contacte Grup Municipal: secretaria.tec-e@terrassa.cat
Mail contacte mitjans: comunicacio@terrassaencomu.cat 
Facebook: https://www.facebook.com/terrassaencomu/ 
Twitter: https://twitter.com/TerrassaEnComu 
Instagram: https://www.instagram.com/terrassaencomu/ 

 

 

DARRERES NOTÍCIES

 

Presentem acord de Junta de Portaveus en suport i adhesió a la Vaga Feminista del pròxim 8 de març

Terrassa en Comú ha presentat pel Ple Municipal del mes de febrer un Acord de Junta de Portaveus de suport i adhesió a la Vaga Feminista del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que van llençar les feministes argentines al crit de "Ni una menys, vives ens volem" i que s'ha convertit en una mobilització global. Un acord que des de TeC ha estat traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental demanant que els altres ajuntaments també s'hi sumin.

Podeu ampliar la informació aquí

 

 

15 de febrer arriba la 14a audiència ciutadana de TeC 

 

Un espai on la ciutadania és la protagonista, on prenen la paraula per explicar-nos les seves necessitats.

La cita és a les 19h al local de T'akollim, T'eskoltem (Carrer Tibidabo número 9). 

Treballem juntes per la nostra ciutat.

 

 

 

 

 

 

En compliment de les resolucions aprovades al Ple del nostre Ajutament, demanem la pojecció del documental "UNREST" per informar i sensibilitzar sobre les síndromes de sensibilització centra

 

 

Propostes de TeC aprovades al Ple Municipal de gener

 

El Ple Municipal de gener aprova les dues accions que portarem al Ple Municipal d'aquest mes:

  1. Per a la realització d'un inventari de punts negres de recollida de residus i neteja als barris.
  • Realització d'una fitxa per cada punt negre amb els factors que ho generen i les accions a fer.
  • Traslladar l'inventari a les associacions de veïns i als Consells de Districte corresponents.
  • Aprovació del Pla de recollida de residus.

2. Per instar al Govern de l'Estat a assumir la seva responsabilitat de finançament del transport públic de proximitat i per donar compliment a a Proposició No de Llei aprovada el desembre passat.

  • Aconseguir la congelació de preus.
  • Revisió de les zones tarifàries amb la inclusió de Terrassa a la zona 2.

Podeu ampliar la notícia i llegir les dues propostes, aquí.

 

Implicar-se amb la ciutat en un moment delicat

"Des de Terrassa en Comú considerem que els pressupostos presentats per l'equip de Govern no són uns bons pressupostos. Una vegada més són continuistes, mancats de prioritats, d'estratègia, enfocats bàsicament com un exercici comptable. No obstant això, hem de ser conscients que si no s'aprovessin es perdria un increment de recursos de 8Meur o s'aturarien inversions ja en marxa com la millora dels talussos de la riera de Palau, la Plaá i equipament de La Maurina o l'inici del Parc de la República a Sant Pere Nord".

Podeu llegir l'article del portaveu del Grup Municipal Xavi Matilla publicat als mitjans de Terrassa aquí.

 

NOTÍCIES 2017

Terrassa recupera la gestió pública de l'aigua

 

El Ple Municipal de dijous 7 de setembre aprova la memòria de gestió directa de l'aigua com el model més eficient i sostenible. Així després de 75 anys la gestió de l'aigua passa a la gestió pública. Un procés que va néixer de la ciutadania i es va traslladar a la institució.

Amb aquesta decisió hem obert camí a les polítiques de recuperació de la gestió pública dels béns comuns, amb una nova manera d'entendre la gestió pública, que la fan més transparent en les que la ciutadania pugui tenir un paper rellevant en les decisions. La decisió demostra que a terrassa des de maig de 2015 hi ha una nova correlació de forces, ciutadanes i institucionals, que estan fent possible canviar maneres de governar aquesta ciutat.

Terrassa En Comú va néixer i ens vam presentar a unes eleccions municipals amb el compromís de canviar les maneres de fer política a la ciutat, i amb la recuperació de la gestió pública/directa dels béns.

Celebrem s'hagi aprovat un nou model de gestió pública, que incorpora en el seu reglament noves maneres d'entendre la gestió pública, que la facin més transparent en les que la ciutadania pugui tenir un paper rellevant en les decisions. Demanarem la màxima exigència en el nou procés i vetllarem per no repetir errors del passat en la gestió pública.

Aquí podeu veure el vídeo del Ple: https://www.youtube.com/watch?v=kO6xJL949A8 

 

Oportunitats i reptes de la gestió pública de l'aigua

 

Avui el Ple de l'Ajuntament de Terrassa aprovarà un nou model de gestió pública per al servei d'abastament d'aigua a la ciutat. Es tracta d'un fet molt rellevant, ja que durant 75 anys aquest servei ha estat gestionat per una mateixa empresa privada. I és, sens dubte, una molt bona notícia per a l'interès general de la ciutat, ja que la gestió pública de l'aigua permetrà passar pàgina a un període caracteritzat per una gestió privada opaca i sense control públic. S'inicia doncs una nova etapa en el que la transparència i el control públic han d'esdevenir la garantia que l'aigua es gestioni com un bé humà i no com un negoci privat i que per tant la seva gestió reverteixi en benefici de tota la ciutadania.

Aquesta fita no s'explica sense la Taula de l'Aigua de Terrassa. Ells/es són els que van posar l'objectiu i el debat a l'agenda política de la ciutat. Un objectiu que hem entomat els grups municipals de TeC, ERC i Cup des de l'inici de l'actual mandat, aconseguint que el PSC se sumés finalment a la defensa de la gestió pública. Hem assolit així una àmplia majoria política en el Ple de l'Ajuntament amb 20 de 27 regidors.

El recorregut per arribar fins aquí no ha estat senzill. Un cop acabada la concessió el passat 9 de desembre de 2016, l'empresa concessionària Mina, controlada en aquests moments per la multinacional Agbar, va optar per no reconèixer que la titularitat del servei és de l'Ajuntament, i no acceptar que l'Ajuntament de Terrassa era sobirà per decidir quin model de gestió volia. I d'aquesta manera va decidir dificultar, condicionar i entorpir el procés de decisió del nou model de gestió. El seu objectiu era, i així ho va proposar explícitament, que l'Ajuntament arribés a un acord per crear una empresa mixta amb ells, evitar fer concurs públic i així poder continuar fent negoci amb un bé comú com l'aigua. En aquests moments, tot i haver finalitzat el període de concessió, Mina es nega a lliurar tota la documentació que li ha requerit l'Ajuntament i amenaça amb reclamar una indemnització milionària, que evidentment abandonaria si s'arribés a un acord. De moment ja ha interposat quatre recursos contenciosos. Òbviament, qualsevol particular està en el seu dret de defensar jurídicament allò que cregui. Ara bé, ha de quedar clar que ho estarà fent com a reacció a la negativa a la seva proposta de continuïtat i que ho fa per defensar únicament el seu interès privat i en detriment de l'interès general. Actuant de manera reaccionària i ocultant informació, Mina ha demostrat que la normalitat i bondat de la seva gestió era únicament aparent, i ha justificat el que molts hem defensat des del principi: l'únic model de gestió que pot garantir la total transparència del servei i el seu control públic és la gestió pública.

Amb el document que s'aprovarà en el Ple, fruit d'un treball rigorós i pioner per part dels tècnics i juristes municipals, s'ha aconseguit demostrar que un model de gestió pública pot prendre el relleu i millorar la gestió, incorporant els actuals treballadors/es amb les seves condicions actuals i alhora ser més eficient econòmicament que una gestió privada, podent destinar els actuals beneficis privats a la millora de la qualitat del servei.

La gestió pública ens permetrà assolir nous objectius i reptes fonamentals: garantir l'accés universal a l'aigua amb el que totes les persones disposin d'un consum mínim vital; la creació d'un nou òrgan consultiu i propositiu, amb àmplia representació ciutadana i dels diversos agents de la ciutat, que signifiqui una nova manera d'entendre la participació en la gestió pública municipal; la creació de nous espais i canals que garanteixin accés a la informació de manera fàcil i comprensible per garantir la màxima transparència de la gestió; o fins i tot aconseguir millorar la qualitat gustativa de l'aigua.

Celebrem que a Terrassa avancem cap a una nova agenda de polítiques urbanes que situïn la gestió pública dels béns comuns com una de les seves prioritats. Que signifiqui un canvi respecte al que hem viscut a la nostra ciutat en el passat i doni prioritat a les persones i les situï per davant del negoci d'uns pocs. En aquest sentit, Terrassa pot esdevenir en un exemple a seguir per a una nova època de polítiques municipals. Des de Terrassa en Comú continuarem treballant i fent tot el possible per què tots els reptes i oportunitats que ens obre la gestió pública de l'aigua que ara iniciem es puguin assolir.

Xavier Matilla
Portaveu del Grup Municipal de Terrassa en Comú