Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Projecció de la pel·lícula: Te doy mi palabra

Al cinema Catalunya a les 18 h. Entrada gratuïta.

Reserva d'entrades: http://entrapol.is/3Ui0u

En acabar la guerra civil, més de 400.000 persones creuaren la frontera francesa. Fugien del feixisme però van trobar l'internamnet i el menyspreu. Un exili de més de 40 anys.

Projecció i xerrada amb familiars dels deportats i exiliats terrassencs: Véronique Olivares Salou i Manuela Cazalla-Martínez. Produit per l'associació Memoires Partagées i dirigit per Kino González. Compta amb el testimoni de Francisco 'Cisco' Giné (1919-2010) que va promoure durant la guerra la col·lectivització de la barberia que regentava juntament amb Liberto Botey al barri de Sant Pere de Terrassa.

Amb el suport de la Xarxa Mai Més i la Diputació de Barcelona.

Reserva d'entrades: http://entrapol.is/3Ui0u