Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Acte de cloenda projecte Stolsperteine a Terrassa 2022

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; juntament amb la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez; la regidora del Districte 5, Patricia Reche; i portaveus dels Grups Municipals; participarà en l'acte de cloenda del projecte Stolpersteine a Terrassa 2022, que tindrà lloc a les 12 h a l'Institut Montserrat Roig.

Als parlaments, que tindran lloc també hi participaran familiars dels deportats homenatjats; el president de l'Amical de Mauthausen, Joan Calvo; i el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Villatoro. L'acte comptarà amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec d'alumnat de l'Institut Montserrat Roig.