Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil

El 15 d'octubre és el Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i les víctimes de la repressarió de la  dictadura franquista.

Ofrena Floral a la Plaça de Lluís Companys

  • Hora: 11 h.

Enguany també es commemora el 81è aniversari de l'afusellament del President Companys

Llistes de víctimes Terrassenques del Feixisme

 

 

Cartell de la diada