Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

50è aniversari vaga de l'AEG de 1970

Cinema Catalunya

A les 19 h. 

Projecció del documental «...I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya» de Llúcia Oliva

Amb la presència de la guionista i directora Llúcia Oliva i el productor Josep Maria Rodríguez Rovira.

Als anys 70 a Catalunya els obrers de la construcció surten al carrer per lluitar pels drets sindicals, la llibertat, l'amnistia i l'estatut d'autonomia. Parlem avui amb dos dels seus protagonistes : Antonio Rodríguez i Josep Mª Rodríguez, co-fundadors de CC.OO

Organitza: CCOO, amb la col·laboració de l'Espai de Memória i Valors Democràtics i de l'Ajuntament de Terrassa. la Fundació Torre del Palau i la publicació Malarrassa.

Amb inscripció prèvia obligatòria