Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Homenatge a Quitèria Tarragó Casellas

Llevadora, sindicalista i política,primera dona regidora. 1937

 

Divendres 26 de març de 2021. 18.30 h. Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa

  • Presentació del llibre i l'exposició dedicada a la Quitèria Tarragó, a càrrec de Teresa Rodríguez, historiadora i professora i la intervenció d'Eva Fernández, infermera, antropòloga i activista feminista i veïnal
  • Conferència "Matronas y represión franquista durante y tras la Guerra Civil", a càrrec de Dolores Ruiz-Berdún, doctora en Història de la Ciència. Universitat d'Alcalà (UAH).

Cal inscriure's per assistir a l'acte

Targetó de l'acte.