Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Acte institucional de record

  • Dijous 27 de gener de 2022
  • 17 h. 
  • Raval de Montserrat davant l'Ajuntament

L'associació Lgtb de Terrassa, enganxarà triangles de colors en cada un dels districtes de la ciutat recordant els triangles que portaven a les solapes dels uniformes els presos dels camps de concentració. Voluntaris de l'entitat explicarant la simbologia de l'acció.