Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Col·locació de les primeres llambordes del record

Acte d'inici de col·locació de les llambordes Stolpersteine, un projecte que s'ha treballat conjuntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya per homenatjar i recordar a les persones deportades als camps nazis.

  • Lloc: Casa Alegre de Segrera
  • Hora: 10 h.

Hi assistirà la consellera de Justícia, Hble Sra. Lourdes Ciuró, familiars de deportats i alumnes dels centres educatius que participen al projecte pedagògic.