Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Acte d'homenatge a Guillem Agulló

Acte d'homenatge a Guillem Agulló organitzat amb l'Òmnium Cultural de Terrassa

19.00 h Benvinguda Anna Carol, Presidenta d'Òmniun Terrassa

Cloenda a càrrec de la regidora de Memòria Democràtica, Ona Martínez

19.30 h Projecció de la pel·licula

  • La Mort de Guillem (2020)
  • de Carlos Marques-Marcet
  • amb Pablo Molinero, Carles Martínez, Diego Braguinsky, Yani Collado
  • produida per Lastor Media, BATABAT, ICEC i TV3

El 1993, un jove antifeixista, Guillem Agulló (Yani Collado) va ser assassinat per un grup d'ultradreta. Aquesta pel·licula segueix la joventut d'en Guillem fins la seva mort, incloent-hi el dolor i la pèrdua dels seus pares el procés judicial posterior.

21.00 h finalització de l'acte