Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Els honors i distincions municipals de la dictadura

Jornada de debat sobre la pervivència d'honors i distincions

  • 24 novembre  de 2022
  • de 17 a 19:30 h. 
  • Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa (C/Baldrich, 268)

Formulari d'inscripció

Taula de debat sobre la pervivència d'honors i distincions (nomenaments, medalles, plaques i espais commemoratius...) a persones o fets relacionats amb la dictadura franquista. 

Espai de reflexió sobre què fer amb aquests elements i adequar-los a la nova legislació i a la major consciència social respecte a la nostra memòria i el nostre passat recent.

Informes biogràfics de personalitats polítiques lligades a la dictadura franquista amb  honors i distincions concedits per l'ajuntament de Terrassa.