Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Homenatge a Quitèria Tarragó i Casellas

Quitèria Tarragó i Casellas
Llevadora-sindicalista-política

Homenatge a la primera dona regidora de l'Ajuntament de Terrassa, 1937

18h. Masia Freixa
Café-xerrada: "Laccés de la dona a la política a la República"
a càrrec de Teresa Rodríguez i Herrerías, historiadora i professora

Presentació del programa d'activitats a càrrec d'Ona Martínez i Viñas, regidora de Memòria Democràtica