Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Òpera: La maternitat d'Elna de Martí Carreras Almar

Òpera: La maternitat d'Elna de Martí Carreras Almar
8 de març
19 h. a l'Auditori Municipal
Preu: 15€ 
 
Laura: Laura Braó (soprano)
Elisabeth: Helena Ressurreiçâo (mezzosoprano)
Nisele: Anna Farrés (soprano)
Abel: José Cabrero (tenor)
Gabriel: Dani Pérez (veu blanca)
Massa Coral. Director Reinaldo Osorio
Músics: Rodrigo de Vera, piano
Carles Girbau, cello