Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Acte homenatge a les víctimes de l'atemptat al despatx laboralista d'Atocha

Alfredo Vega López, alcalde de Terrassa i Enrique Rodríquez Ruiz, secretari general de CCOO del
Vallès Occidental, us conviden a participar en l'homenatge a les víctimes de l'atemptat al despatx laboralista d'Atocha.

  • Lloc: Seu CCOO, Carrer de la Unió, 23, Terrassa
  • Hora: 18 h.

L'acte, en el decurs del qual es descobrirà una placa de record, comptarà amb l'assistència d'Alejandro Ruiz-Huerta Carbonell, sobrevivent de la massacre i de Javier Pacheco Serradilla, secretari general de CCOO de Catalunya.

Targetó de l'acte