Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Presentació del llibre: El Violeta

Presentació del llibre:  El Violeta
Novel·la gràfica sobre la persecució que varen patir les persones homosexuals durant el franquisme. Un relat que descobreix els camps de concentració per a homosexuals que va crear el règim i que històricament han estat oblidats.

  • A càrrec del seu autor Juan Sepúlveda i de Lluís Rambla, activista.
  • 26 de juny de 2019.
  • 19.00 h. (duració aprox. 1h)
  • Biblioteca Central de Terrassa (passeig de les Lletres, 1)

Cartell de l'acte