La contaminació,el soroll o l'excés de trànsit són problemes reals, especialment per a grans ciutats com Terrassa i per a tot l'entorn metropolità de Barcelona i del Vallès. Problemes que afecten a les persones, no sempre de forma evident. Problemes reals i urgents, que cal afrontar amb rigor i amb valentia, pensant sempre en millorar la qualitat de vida i el benestar de tothom, a tots els barris de la ciutat.

Això és el que estem fent: impulsar solucions que impliquen un canvi en profunditat de la nostra manera d'entendre la mobilitat, excessivament centrada en l'automòbil i el petroli.
Ens hem fixat tres grans objectius: menys contaminació, menys soroll i menys trànsit. Totes les actuacions que estem impulsant des de l'estiu de 2019 i que continuarem desenvolupant en els propers mesos van en aquesta línia: crear més espais i trajectes per als vianants a tota la ciutat, afavorir el transport públic, moderar l'ús de l'automòbil, potenciar la bici o els desplaçaments a peu...

Volem que tothom gaudeixi d'un aire més net, que el soroll dels cotxes no ens acompanyi dia i nit i aconseguir que els carrers siguin cada vegada més a la mida de les persones: infants, gent gran, persones amb dificultats de mobilitat, joves... Aquest és el fil conductor de totes les mesures de mobilitat que estem portant a terme, emmarcades en una «revolució verda» a Terrassa que inclou més àmbits: l'aigua, la contaminació lumínica, l'estalvi energètic, els espais naturals que envolten la ciutat, la potenciació del comerç de proximitat, l'aposta per una economia més sostenible...

Avancem, doncs, cap a un nou model de ciutat, més verda, més humana, més de tothom i per a tothom. Ho farem pas a pas, explicant-ho bé, guanyan complicitats. És un camí que no té marxa enrere, que ens planteja molts reptes i que ens portarà a viure en una Terrassa molt millor. Entre tots i totes ho aconseguirem.

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa