El Centre del Vallès de l'Institut del Teatre canviarà d'ubicació

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Terrassa han signat aquest dijous el protocol de col·laboració per traslladar la seu de l'Institut del Teatre a la ciutat a la nau 9 de l'antiga fàbrica AEG

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han signat aquest dijous el protocol de col·laboració per canviar d'ubicació la seu del Centre del Vallès de l'Institut del Teatre a Terrassa. Està previst que l'equipament es traslladi a la nau 9 de l'antiga fàbrica AEG, entre la carretera de Castellar i l'avinguda de Jaume I de la ciutat. El canvi d'ubicació ha de permetre mantenir la seu del Centre del Vallès de l'Institut del Teatre a Terrassa i, a la vegada, adequar-lo als nous requeriments de la formació en Arts Escèniques. 

Segons el document signat avui, la Diputació de Barcelona assumeix ara la redacció del projecte per a la construcció de la nova seu, un cop valorat i acceptat l'oferiment de l'Ajuntament de Terrassa per a la nova ubicació de la seu. De la seva part, el consistori es compromet a formalitzar la cessió de l'espai.

En l'acte de signatura del protocol, Ballart ha explicat que "Terrassa és una ciutat de teatre, amb un estret vincle amb les arts escèniques, i el que avui signem és la demostració d'aquesta voluntat per continuar treballant i impulsant aquesta disciplina al territori". En aquest sentit, l'alcalde ha volgut remarcar "l'agraïment a la Diputació de Barcelona per aquest protocol, que demostra la seva sensibilitat envers els municipis, que ha de fer la cultura més accessible a la gent i a tots els barris de Terrassa". Per la seva part, Marín ha destacat que "el projecte ha crescut i ara és important prendre decisions pensant en el futur. Estem encantats de millorar les condicions dels usuaris de l'Institut del Teatre i d'impulsar la cultura, perquè més enllà d'enriquir-nos com a societat, la cultura genera economia i llocs de treball".

 

Centre de referència

L'Institut del Teatre té seu a la ciutat de Terrassa des del 1974. A l'equipament, actualment anomenat Centre del Vallès, imparteix els seus estudis l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle de l'IT (ESTAE) i s'hi ofereixen també 3 formacions professionals: Maquinària Escènica, Luminotècnia i So. La seu es reparteix actualment a l'edifici Vapor Amat, l'edifici Bombers i el Teatre Municipal de l'Alegria. 

La nova ubicació, a la nau 9 de l'antiga fàbrica AEG, inclou edificacions i terrenys amb una superfície de més de 4.000 m2.