El cicle Escenes Locals ofereix onze espectacles a diferents escenaris de la ciutat

Escenes Locals, que arriba a la seva 16a edició, se celebrarà entre el 14 d'abril i el 18 de juny i comptarà amb la participació d'onze companyies de teatre no professional de la ciutat

Escenes LocalsL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Difusió i Promoció Cultural, posa en marxa una nova edició del cicle Escenes Locals. La iniciativa, que arriba a la seva 16a edició, se celebrarà entre el 14 d'abril i el 18 de juny i comptarà amb la representació d'onze obres de teatre a diferents escenaris de la ciutat. Enguany, el cicle comptarà amb la participació de les companyies: PAM Teatre; Teatre de Supervivència; Qollunaka Grup de Teatre; Associació Grup de Teatre Menos Es Más; Sin Memoriam Teatre Band; Ja Som Algú; Punt i Seguit Teatre; El Social Teatre; Companyia 8, Les Pisanes i Cia i Terratreros Terrassa.

El cicle Escenes Locals reuneix cada any una programa per posar en escena els treballs d'algunes de les companyies de teatre terrassenques no professionals, posant així en valor i donant visibilitat a la feina, la qualitat creativa i la posada en escena de les companyies locals.

La programació de l'Escenes Locals 2023 està formada per les següents representacions: 

Divendres 14 d'abril a les 20 h. Al Teatre dels Salesians, PAM Teatre interpretarà l'obra «La nostra història», un musical que adapta la història de l'ogre Shrek adreçada a tots els públics. 

Diumenge 16 d'abril a les 18 h, al Casal de Can Boada, la companyia Teatre de Supervivència porta a l'escenari l'obra «Volem anar al Tibidabo», una comèdia àcida en què dues germanes veuen com canvia la seva vida a partir de la malaltia de la seva mare. 

Divendres 21 d'abril a les 20 h, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, la companyia Qollunaka Grup de Teatre serà l'encarregada de portar a escena l'obra «Walimu», una adaptació lliure de l'obra "Un déu salvatge", de Yasmina Reza, que reuneix a dos matrimonis que han de resoldre una disputa que han tingut els seus nens d'onze anys. Ho volen fer de la manera més civilitzada, però, al final, desemboca en un conflicte entre els adults. 

Dissabte 22 d'abril a les 20 h, a la Sala Xavi Sallent de la Parròquia de la Santa Creu, la companyia Associació Grup de Teatre Menos es Más interpretarà l'obra «La Nueva Rica», una comèdia en què el riure està garantit, amb l'humor com a gran protagonista.

Dissabte 20 de maig a les 20 h, a la Sala Xavi Sallent de la Parròquia de la Santa Creu, es podrà veure l'obra «El casado casa quiere», d'Alfonso Paso, a càrrec de la companyia Sin Memoriam Teatre Band, que proposa al públic una comèdia a través de la història d'una família de classe mitjana, formada per individus molt peculiars, i que no deixarà de créixer amb la incorporació d'alguns membres inesperats i amb el naixement de nous fills.

Diumenge 21 de maig a les 18 h, a la Sala Crespi, la companyia Ja som algú portarà a escena l'obra «El Petit Príncep», una adaptació musical del clàssic de Saint-Exupéry en què el protagonista abandona l'asteroide B-612, per poder aprendre a estimar la seva rosa. 

Dissabte 27 de maig a les 20 h, a la Sala Xavi Sallent de la Parròquia de la Santa Creu, la companyia Punt i seguit Teatre interpretarà l'obra «CVBAlitat» Una comèdia en què en Ventura i en Magí se'n van de vacances a Cuba. Un cop allà, la fortuna farà que siguin al lloc inadequat en el moment més inoportú.

Dissabte 10 de juny a les 20 h, el Centre Cívic President Macià acollirà la interpretació de l'obra «Nadal al pesto», a càrrec d'El Social Teatre, una comèdia que explica com en Lluís es disposa a celebrar i gaudir les festes de Nadal d'una manera tranquil·la, però es troba amb un seguit de circumstàncies no previstes que li ho impedeix. 

Dissabte 17 de juny a les 20.30 h, al Centre Cívic Montserrat Roig, la Companyia 8 portarà a escena l'obra «Sobre el verano más fresco del resto de nuestras vidas y los imbéciles», un drama en què s'aborda un tema cabdal al teatre: l'enfrontament, el xoc, el conflicte entre dos caràcters molt diferents i amb pocs punts de contacte

Diumenge 18 de juny a les 18 h, la companyia Les Pisanes i Cia portarà a l'escenari del Centre Cívic Alcalde Morera l'obra «El casament. 1926» una adaptació lliure de l'obra «El casament dels petits burgesos», de Bertolt Brecht, on una celebració que en un principi és distesa i amistosa es transforma en una vetllada plena d'accidents, provocacions, xafarderies i espectacles entre animats i vergonyosos.

El cicle Escenes Locals d'aquest any tancarà aquesta 16a edició al Casal de Can Parellada, el diumenge 18 de juny a les 19 h, amb la interpretació de l'obra «El ladrón de los anillos» a càrrec de la companyia Terratreros Terrassa. Una comèdia que gira al voltant de l'Alberto, un lladre de renom que mai ha estat atrapat por la policia, tot i el miler de robatoris que ha efectuat. Però la seva sort és a punt de canviar. 

El cicle Escenes Locals compta amb la col·laboració i la implicació d'Associacions de veïns i veïnes i casals de gent gran de diferents barris que donen suport i col·laboren activament d'una programació que visitarà els diferents districtes de la ciutat fins al proper 18 de juny.