El color, la diversitat i alguns elements del bestiari festiu protagonitzen el cartell de la Festa Major 2023

El cartell d'aquest any és obra de l'alumna de segon curs de Gràfica Publicitària de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, Anaïs Reche Martínez

Cartell Festa MajorEls colors que omplen la ciutat durant la celebració de la Festa Major i la diversitat de persones i esdeveniments que la protagonitzen són dos dels principals elements que han inspirat la imatge del cartell de la Festa Major de Terrassa 2023, obra d'Anaïs Reche, alumna de segon curs de Gràfica Publicitària de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa.

A més, l'autora també ha introduït al cartell alguns elements del bestiari festiu de la ciutat, dotant-los d'una imatge més moderna i contemporània: el Drac de Terrassa , com a representació de l'inici de la Festa Major, i la Hipodragona, simbolitzant d'una banda el parc de Vallparadís com el cor que travessa la ciutat i la imatge dels hipopòtams com a elements clarament identificats amb el parc i amb la ciutat i al mateix temps com a imatge de Terrassa com a ciutat feminista. Per acompanyar aquestes dues icones de l'imaginari festiu, s'ha creat  una tipografia pròpia, seguint una gamma cromàtica cridanera i festiva per acompanyar el cartell en un disseny d'estil Bauhaus i amb formes geomètriques bàsiques que proporciona simetria al conjunt, dotant-lo d'harmonia i equilibri.

Un cartell que, en paraules de l'autora: «Vol representar diversió, alegria, celebració, diversitat i feminisme. Uns elements que sempre han acompanyat la Festa Major de Terrassa».

Un any més, el cartell de la Festa Major de Terrassa s'ha elaborat a l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, a qui s'encarrega la imatge de la Festa Major des de l'any 2003. Enguany, la il·lustradora i dissenyadora Júlia Solans ha estat l'encarregada de dirigir el Workshop per a la creació de la imatge de la Festa Major de Terrassa. Amb una àmplia experiència dins del camp del disseny i la il·lustració, Solans ha assessorat els i les alumnes participants al projecte, aportant creativitat i dinamitzant les sessions amb la seva experiència i coneixements. La totalitat de l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de Grau Superior d'Arts Plàstiques i Disseny de Gràfica Publicitària de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa ha participat en aquest projecte creatiu aportant un total de 30 idees que han inclòs tant la creació del cartell, com també les adaptacions i la memòria explicativa.