El Teatre Principal acollirà la Nit de les Arts sota el lema «La cultura és un dret»

Les portes del teatre obriran a les 18 h i està previst que l'acte s'iniciï a les 19 h en el que vol ser una trobada del sector artístic de la ciutat, oberta a tota la ciutadania

Teatre PrincipalEl Teatre Principal acollirà el dilluns 27 de març, a les 19 h la «Nit de les Arts». Es tracta d'una trobada del sector artístic de la ciutat oberta a tota la ciutadania amb la voluntat de convertir-se en un espai de trobada on intercanviar experiències i opinions i crear, al mateix temps, comunitat i sinergies que contribueixin a enriquir i fer créixer la xarxa i els projectes artístics que es desenvolupen a la ciutat.

El lema de la Nit de les Arts serà «La cultura és un dret», desprès que Terrassa fos una de les 10 ciutats que van acollir una de les sessions participatives dins el procés d'elaboració de la futura llei dels drets culturals. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras explica que: «Aquest acte serà una gran oportunitat per visibilitzar el paper fonamental de les arts com a eina potent i indispensable de transformació social i posar de relleu el múscul del sector artístic de la ciutat».

La Nit de les Arts comptarà amb l'actuació de la cantant Sara Roy, que interpretarà alguns dels seus temes. L'acte també comptarà amb l'actuació al piano d'Ismael Lasri, un dels alumnes del projecte Rock'in, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Terrassa dirigida als i les estudiants de secundària amb l'objectiu que aprenguin a tocar diferents instruments de manera autònoma. D'altra banda, alguns dels joves participants al projecte artístic i pedagògic Virals, nascut a partir del Terrassa Crea, i que ha ajudat a connectar joves estudiants de secundària amb la cultura i el pensament, exposaran quina ha estat la seva experiència formant part d'aquest projecte.

Durant l'acte, també es presentarà un nou vídeo divulgatiu, que ha comptat amb la participació de personalitats de diferents àmbits i disciplines artístiques, amb noms com Miki Núñez, Pere Arquillué, Marissa Josa o la Queency, entre molts d'altres. Un treball audiovisual amb què es vol incentivar el consum cultural, especialment entre el públic més jove, visibilitzar el talent local i mostrar tot allò que la cultura pot aportar com a element democratitzador i integrador.

Rosa Boladeras ha afegit que: «La Nit de les Arts ha de ser un espai de trobada i retrobament, d'intercanvi i també d'aprenentatge per a totes. A Terrassa passen moltes coses al voltant dels projectes artístics i creiem que cal un espai comú en què el sector, des de tots els seus àmbits i també la ciutadania en general, puguin gaudir, parlar, experimentar i conèixer tots els projectes i les iniciatives que s'impulsen a la ciutat. Per això volem animar a tothom a sumar-se i acompanyar-nos en un acte tan especial».

Les entrades per poder assistir a la Nit de les Arts són gratuïtes i cal fer reserva a: https://www.entrapolis.com/entrades/nit-de-les-arts-terrassa.