El Ple municipal celebrat aquest divendres aprova el nou Pla Estratègic del Museu de Terrassa

El nou document marca les línies a seguir i les accions a desenvolupar pel Museu en els propers anys

Pla Estratègic Museu de TerrassaEl Museu de Terrassa, integrat actualment pel Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d'Ègara, la Torre del Palau i el Centre d'Interpretació de la Vila Medieval i el Claustre del Convent de Sant Francesc, tindrà un nou Pla Estratègic aprovat durant el Ple municipal celebrat aquest divendres. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, contempla una mirada més social del Museu de Terrassa, marca les principal línies a seguir i les accions a desenvolupar en els propers anys per definir com serà el futur del Museu.

La seva redacció parteix d'unes dinàmiques participatives en què s'ha demanat a persones de diferents col·lectius quin Museu volien. És a partir d'aquestes conclusions que s'han establert les bases del Pla Estratègic del Museu de Terrassa, que neix amb la finalitat de dirigir el conjunt d'equipaments que formen part del Museu cap a un nou model centrat en les persones, posant en valor el patrimoni de la ciutat i convertint la ciutadania en un agent actiu de l'acció cultural. D'aquesta manera, el document defineix els objectius i valors del projecte, les línies d'actuació, amb les seves eines d'implementació, i també les bases educatives i de dinamització.

El Pla Estratègic defineix clarament la missió fonamental del Museu de Terrassa que passa per vetllar, recuperar i protegir la memòria historicoartística del territori i de les comunitats que l'integren a través de nous relats sobre les persones, els objectes i el patrimoni.

Un Museu de Terrassa, que a través d'aquest nou Pla Estratègic, es vol identificar amb valors com la sostenibilitat, la inclusivitat o l'accessibilitat, connectat amb l'actualitat, coneixedor del que passa al seu voltant i atent  a les necessitats i demandes de la ciutadania. Un Museu capaç de despertar emocions que ajudin a desenvolupar un aprenentatge significatiu; un espai de cura, segur, amable i confortable i un refugi de benestar.  El nou Pla estratègic també preveu la creació de nous espais dinàmics i transformadors en cadascuna de les seccions del Museu, uns espais d'experimentació i creació que ajudaran a teixir un relat únic que enforteixi el lligam entre els diferents equipaments que integren el Museu de Terrassa i que, al mateix temps, permeti conservar la seva singularitat i personalitat, així com el seu propi relat museogràfic.