L'Ajuntament de Terrassa se suma al projecte 3dT Terrassa de digitalització del patrimoni

En el marc de la programació del 3dT Terrassa, el dia 3 de juny tindrà lloc el Festival PAD (Patrimoni Art Digital) al Castell Cartoixa de Vallparadís

Castell Cartoixa de VallparadísEl Museu de Terrassa se suma al projecte 3dT Terrassa i al Festival PAD (Patrimoni Art Digital). Aquesta iniciativa, a la que s'incorpora el Servei de Cultura municipal, es duu a terme en col·laboració amb Adhoc Cultura i tindrà lloc entre el 12 de maig i el 4 de juny, vinculant el patrimoni cultural amb el món educatiu i de la creació digital.
 
El 3dT Terrassa és un projecte integral que promociona l'ús de la tecnologia de l'escaneig 3D i la realitat augmentada dins del sector patrimonial cultural de la ciutat de Terrassa. La iniciativa inclou tallers oberts al públic en diferents espais urbans, com ara el Castell Cartoixa de Vallparadís o la Seu d'Ègara. D'aquesta forma, i a través d'una aplicació per a telèfon mòbil, les persones que hi participin tindran l'oportunitat de digitalitzar part del patrimoni de la ciutat o de participar d'una conferència-taller dirigida a professionals del món digital, docents i estudiants a la Seu d'Ègara. Paral·lelament, també es durà a terme part del projecte a diferents centres educatius de la ciutat amb l'objectiu d'acostar l'escaneig 3D i el patrimoni local als i les joves estudiants.

En el marc de la programació del 3dT Terrassa, el dia 3 de juny també se celebrarà el Festival PAD (Patrimoni Art Digital) al Castell Cartoixa de Vallparadís. Durant el Festival, quatre joves artistes digitals escollits mitjançant una convocatòria oberta, realitzaran les seves creacions artístiques a partir d'alguns dels elements patrimonials del Castell Cartoixa. Durant tot el dia, els i les artistes mostraran el procés creatiu de les seves obres i el públic assistent podrà veure a temps real com les peces museístiques esdevenen noves obres d'art digitals. Durant aquesta jornada també s'han programat diferents  tallers familiars vinculats a la digitalització i el patrimoni del Castell Cartoixa. 

El Festival PAD també es durà a terme a altres ciutats del territori català, com ara Santa Coloma de Queralt, Vic i Mataró, obrint les portes a nous i noves artistes digitals.