La ciutat commemorarà el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb diverses activitats

El Museu de Terrassa celebrarà el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig i la Nit dels Museus amb un concert al pati de la Casa Alegre de Sagrera el 13 de maig 

Dia Internacional dels MuseusEl Museu de Terrassa organitzarà diferents activitats al voltant del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus (DIM). Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), el Museu de Terrassa vol divulgar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i oferint un ampli ventall d'activitats. 

Enguany, i el amb lema «Museus, sostenibilitat i benestar», el Dia Internacional dels Museus 2023 té com a principal objectiu posar en valor aquests equipaments culturals com a  mitjans que  contribueixen, des de diferents àmbits a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental. 

Així, aquest any, el dijous 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Terrassa se suma a aquesta commemoració programant  les següents activitats gratuïtes:

Dijous 18 de maig, jornada de portes obertes a: 

  • Castell Cartoixa de Vallparadís. De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
  • Casa Alegre de Sagrera. De 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
  • Seu d'Ègara. De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

D'altra banda, el mateix 18 de maig i com ja és habitual, es descobrirà la Joia del Museu, una peça inèdita del fons del Museu de Terrassa que es podrà veure fins el proper 18 de juny al Castell Cartoixa de Vallparadís. Enguany la peça escollida és un cotxet d'infant de principis del segle XX. Es tracta d'una peça plegable feta amb fusta i lona. La seva autoria és desconeguda i prové de la família Blanxart. Els cotxets d'infants apareixen per primera vegada a Anglaterra a mitjans de segle XIX i a l'entorn del 1900 es generalitza el seu ús entre les classes benestants.

A més, aquest any, i com a novetat, la Joia del Museu es podrà digitalitzar a través del programa 3DT en què hi participa el Museu de Terrassa. D'aquesta forma, el 18 de maig es durà a terme una activitat en què les persones participants podran digitalitzar aquesta peça del Museu. 

L'activitat es realitzarà al Castell Cartoixa de Vallparadís de 17.30 a  20.30 h i cal inscripció prèvia a https://www.terrassa.cat/actualitat-museu.

La Nit dels Museus

Dissabte 13 de maig a les 22 h. Concert gratuït del grup Desert, al pati de la Casa Alegre de Sagrera (entrada per carrer del Cardaire) 

Desert és un duet format per Cristina Checa i Eloi Caballé que ofereixen una de les millors propostes de música electrònica de l'escena catalana. El poder evocador i les ganes d'arriscar es fan paleses en aquest «Caos sota el Cel» en el que representa el seu últim treball. Un viatge a la quotidianitat, al dia a dia, però també a la connexió de la condició humana amb la natura.