La Masia de Ca n'Anglada serà un centre de creació artística vinculat a les arts visuals

Amb aquesta reorientació, l'Ajuntament de Terrassa vol continuar posant de relleu el valor patrimonial de l'edifici, apostant per facilitar nous espais per a la creació i la recerca en l'àmbit de les arts visuals contemporànies i potenciant el seu paper dinamitzador de la zona

Masia de Ca n'AngladaL'Ajuntament de Terrassa reorientarà els usos de la Masia de Ca n'Anglada convertint-la en un espai de referència per a la creació artística i vinculat a les arts visuals contemporànies. Amb aquest objectiu, la Masia mantindrà el seu valor com a edifici patrimonial de la ciutat, potenciant el seu ús com a espai per a la recerca, investigació i creació, amb la voluntat que sigui un equipament dinamitzador de la zona i d'atracció per a la resta de la ciutat.

L'Ajuntament seguirà exercint la gestió directa de l'equipament i l'objectiu és posar en marxa un protocol de cessió d'usos dels espais de la Masia a finals d'aquest any. D'aquesta forma, les persones o entitats vinculades a les arts visuals que estiguin interessades, podran presentar els seus projectes per tal de poder desenvolupar-los en aquest nou centre de creació.

Uns projectes que s'ajustaran als criteris que marcaran les seves bases de funcionament i que hauran de contenir un alt valor cultural i creatiu i contemplar un retorn al territori i a la ciutat.
 
La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, explica que: «Treballem amb l'objectiu i amb la il·lusió de donar un nou impuls a aquest emblemàtic edifici, perquè continuï sent un equipament creatiu de referència i impulsor d'activitats i projectes d'artistes i associacions locals, convertint-lo en un centre de pensament i de creació cultural i artística amb un enfocament molt social, que permeti fer residències artístiques, producció creativa i arrelar un projecte dinamitzador en el territori».

Boladeras ha afegit que: «Amb la reforma de la Sala Muncunill i complementant l'espai expositiu amb un centre de creació, recerca i intercanvi en les arts visuals, fem un pas endavant molt necessari i fem realitat una demanda de fa molts anys del sector i de la ciutat. Així, els nous usos de la Masia de Ca n'Anglada ens permetran avançar en l'àmbit de la creació i la investigació artística amb un fort component social».

Tant l'Associació de Comerciants El Tomb de Ca n'Anglada, com l'Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU) mantindran els seus espais i la seva activitat a la Masia de Ca n'Anglada. A més, l'espai patrimonial continuarà sent visitable mitjançant l'organització de visites organitzades, com s'ha fet fins ara, sota l'organització municipal o a través de les entitats que ho sol·licitin i sota la gestió del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa.