Terrassa celebra aquest cap de setmana les rues de la 46a edició del Carnestoltes

Les línies d'autobús es veuran afectades per les rues de dissabte i diumenge

Terrassa celebra del 16 al 22 de febrer el XLVI Carnestoltes i d'entre les diverses activitats programades, hi destaquen les rues de dissabte i diumenge pels carrers del centre de la ciutat.

A partir d'avui 16 de febrer, Dijous Gras, s'inicien les diverses activitats organitzades per la Confraria Mascarada amb la col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa.

La XLVI Rua de Carnestoltes tindrà lloc dissabte 18 de febrer a les 17.45 h i sortirà de l'avinguda de Josep Tarradellas, confluència amb el carrer de l'Abat Marcet (davant de la plaça de les Magnòlies) per finalitzar al carrer Major, passant abans per la rambla d'Ègara, el Portal de Sant Roc, el Raval de Montserrat, la plaça de la Font Trobada, el carrer dels Gavatxons i la plaça Vella.

Enguany, la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 46è Carnestoltes de Terrassa serà Ereccions Municipals, i el pregó anirà a càrrec de Toni Villar, agent de la Policia Municipal de Terrassa i cara visible de les seves campanyes solidàries a través de Policías x Valientes i Ègara Cops.

Diumenge, 19 de febrer, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil. La desfilada s'iniciarà a la Rambla d'Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer d'Iscle Soler, de la Unió, el carrer Major, la plaça Vella, el carrer de l'Església i carrer del Portal Nou. A partir les 12.30 h tindrà lloc la tradicional festa infantil a la plaça Nova amb les actuacions de Karla amb K i Alex Marteen, el lliurament de premis i lectura del pregó a càrrec de l'AMPA Sant Domènec Savio.

Carnestoltes accessible

Durant les rues de dissabte i diumenge es disposarà d'una zona reservada a la mitjana de la Rambla d'Ègara, a l'alçada amb el carrer de Pau Claris, per a persones amb mobilitat reduïda. També es disposarà d'un tram destinat a adults o infants amb trastorns de l'espectre autista o dificultats davant el soroll i les aglomeracions. Dissabte, aquest tram estarà ubicat al carrer Major i el diumenge al carrer de l'Església.

 

Afectacions a la mobilitat

Amb motiu de la celebració de les rues de Carnestoltes hi haurà diverses afectacions de mobilitat, amb talls de circulació en diferents carrers del centre del municipi, anul·lacions de parades i afectacions del transport públic

 

Talls de trànsit i afectacions al servei d'autobús:

El dissabte 18, a partir de les 15.30 h, s'anul·laran les parades de la L5 sentit Pla del Bon Aire de Josep Llimona, Marquina i plaça de Canjáyar. El dissabte, de 17.30 a 21.30 h, i el diumenge de les 19 fins a les 13 h, s'anul·laran les parades d'autobusos de la Rambla d'Ègara i el carrer de la Rasa. El dissabte 18 a més, també s'anul·laran les parades de l'avinguda de Josep Tarradellas a partir de les 17.30 h.

Ambdós dies, la parada principal d'autobús serà a la plaça del Doré (Estació d'Autobusos) i tant dissabte 18 (de 17.30 a 21.30 h) com el diumenge 19 (fins a les 13 h), s'habilitaran dues parades provisionals a la carretera de Martorell, entre la rambla d'Ègara i el carrer d'Arquimedes, una en cada sentit. Aquestes parades, juntament amb la de l'Estació d'Autobusos, substituiran les de la Rambla i permetran el transport entre aquesta zona i els diversos barris del municipi.

 

Dissabte 18

Les vies més afectades seran el vial est de la ronda de Ponent, l'avinguda de Josep Tarradellas, l'avinguda de l'Abat Marcet, el passeig Vint-i-Dos de Juliol, el carrer de la Rasa i la rambla d'Ègara.

A partir de les 15.30 h, la Línia 5 es desviarà, en ambdós sentits, per la carretera de Martorell, l'avinguda d'Àngel Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazzarel·lo, la ronda de Ponent; i sentit Pla del Bon Aire, pel vial oest de la ronda de Ponent, els carrers de Josep Llimona i Adra, i l'avinguda de les Arts.

A partir de les 17.30 h: les línies 1, 2, 3, 4, 6, sentit oest, i les línies 8 i 9, es desviaran per la carretera de Martorell, l'avinguda d'Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazzarel·lo, la ronda de Ponent i l'avinguda de l'Abat Marcet. Les línies 2, 3 i 6, sentit est, es desviaran per la carretera de Montcada i el carrer de Topete.

 

Diumenge 19, fins a les 13h:

Les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 8 circularan pel carrer de Galileu.

Les línies 2, 3 i 6, sentit est, es desviaran per la carretera de Montcada i el carrer de Topete.

Les línies 2, 3, 4, 5 i 6, sentit oest, i la línia 9 es desviaran per la carretera de Martorell, l'avinguda d'Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo i el passeig del Vint-i-Dos de Juliol.

 

Afectacions al servei de taxis

El dissabte 18, de 17 a 21 h, s'anul·larà la parada de taxis del CAP de la Rambla i es desplaçarà la parada de l'Estació al carrer de la Columel·la.

 

Dispositiu Policial específic

La Policia Municipal ha preparat dos dispositius policials diferenciats per a les rues de dissabte i diumenge. El de la rua de dissabte estarà format per una vintena d'agents, que controlaran, amb la col·laboració de 16 auxiliars de suport, el desenvolupament de la rua.

Pel que fa a la rua de diumenge, el dispositiu estarà format per vuit agents i un comandament de la Policia Municipal de Terrassa, que comptaran amb el suport d'11 auxiliars.

Els agents faran les tasques de regulació del trànsit, garantint la seguretat de tots els participants. En aquest sentit, des del cos de seguretat municipal es recorda a la ciutadania que, si ha d'utilitzar el vehicle privat, faci una previsió i busqui rutes alternatives tenint en compte que dissabte hi haurà talls de trànsit que afectaran la ronda de Ponent a partir de les 15 h i fins a les 19 h i la zona centre des de les 17.30 fins a les 23 h. Diumenge les afectacions a la zona centre seran des de les 8 fins a les 15 h.

 

Dispositiu de neteja

Pel que fa a la neteja, els serveis d'Eco-Equip han activat un operatiu especial de neteja per als carrers afectats per la rua dissabte a la nit i diumenge al matí i a la tarda.

Pel que fa a la nit del dissabte, un cop finalitzada la rua es durà a terme una neteja mitjançant escombradora. Està previst a més fer una revisió del recorregut per netejar papereres i retirar aquells objectes més voluminosos que hagin pogut quedar a terra.

Pel que fa al diumenge, durant la tarda, un cop acabada la rua infantil, es farà una neteja a fons del recorregut de la rua, fet que suposarà mantenir el tancament de la Rambla aproximadament fins a les 18 h.

Posteriorment, durant la setmana, també es faran treballs concrets en aquests vials per acabar de netejar les zones.

Més informació sobre la celebració de Carnestoltes a la pàgina web municipal: http://www.terrassa.cat/ca/carnestoltes.