El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple

  • A partir de les 16.30 hores, al costat de l'ajuntament, l'Associació Espanyola de lluita contra l'Esclerosi Múltiple (AELEM) posarà una parada informativa de sensibilització i de marxandatge per recaptar fons per a projectes de recerca.
  • A les 20 hores, a l'atri de l'Ajuntament: lectura del manifest:

Avui Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple volem donar visibilitat a aquesta malaltia neurològica crònica de naturalesa inflamatòria i autoimmunitària, caracteritzada pel desenvolupament de lesions desmielinitzants, i de dany axonal en el sistema nerviós central.  

És una de les principals causes de discapacitat neurològica d'origen no traumàtic en adults joves, principalment afecta més dones que homes, afectant 2,5 milions de persones al món. 

El trastorn es diagnostica amb més freqüència entre els 20 i 40 anys, però es pot observar a qualsevol edat. 

Els seus símptomes varien de persona a persona, per això se l'anomena també la «Malaltia de les mil cares». Alguns dels símptomes més comuns són: 

  •  problemes de visió 
  •  astènia 
  •  dificultat per caminar i mantenir l'equilibri 
  •  i entumiment o debilitat als braços i cames 

 Els símptomes poden aparèixer i desaparèixer, o durar molt de temps. 

Tot i que no hi ha cura, el tractament pot reduir els símptomes, prevenir noves recaigudes i millorar la qualitat de vida. 

Per això volem reivindicar la necessitat que es continuï investigant, ja que només a Espanya, cada 5 hores, es diagnostica un cas . 

  • Exhibició dels Castellers de Terrassa 
  • Exhibició dels tabalers del Drac Baluk. 
  • A la posta de sol il·luminació taronja de la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona treballadora en solidaritat amb les persones afectades.